Zakazani su prijemni ispiti u aprilskom predupisnom roku

/ / Vesti / 30. 03. 2023.

Prijemni ispiti u okviru aprilskog predupisnog roka održaće se od 10. do 12. aprila u prostorijama Fakulteta savremenih umetnosti (Svetozara Miletića 12, Beograd).

Sada je odličan trenutak da obezbedite svoje mesto u novoj umetničkoj klasi jer do kraja meseca važe povlašćeni uslovi upisa. Iskoristite priliku i prijavite se odmah.

SAVREMENO NOVINARSTVO: Prijemni ispit – 10. april

Program Primenjeni mediji i kreiranje sadržaja donosi sticanje novinarskih, uredničkih i medijskih znanja i veština, koji su osnova za novu profesiju – uređivanje i kreiranje sadržaja (Content Creation and Curation).

Studije na FSU kombinuju teoriju i praksu uz upotrebu modernih tehnologija i tako studenta uvode u svet medija i osposobljavaju ga za samostalno delovanje u svetu informacija – njihovu distribuciju i prezentaciju – odnosno za javni nastup.

Postanite autor tekstova, urednik portala, kopirajter, voditelj, TV prezenter, digitalni strateg, vodite naloge na društvenim mrežama, kreirajte i postavite svoj podkast. Odaberite svoju karijeru iz snova.

Prijemni ispit iz primenjenih medija i kreiranja sadržaja zakazan je za 10. april, od 11:00 časova.

MULTIMEDIJALNA PRODUKCIJA: Prijemni ispit – 10. april

Ako vas interesuju produkcija i realizacija umetničkih sadržaja, rad sa glumcima, rediteljima, scenaristima, montažerima i drugim stručnjacima iz sveta pozorišta, filma i medija, onda je Multimedijalna produkcija pravi program za vas.

Naučićete šta se sve podrazumeva pod univerzalnim umetničkim radnikom. Saznaćete kako izgleda umetnički projekat, ali i kako da ga iznesete od početka do kraja. Osmislite, kreirajte, režirajte, napišite scenario, snimite, producirajte, plasirajte. Postanite multimedijalni umetnik sposoban da bude alfa i omega svakog umetničkog projekta.

Prijemni ispit iz multimedijalne produkcije zakazan je za 10. april, od 11 časova.

MUZIČKE KOMUNIKACIJE: Prijemni ispit – 10. april

Ako je muzika sastavni deo vašeg života, ako svirate/pevate za svoju dušu, pratite muzičku scenu, bavite se di-džejingom, imate muzičko obrazovanje, onda ćete pronaći sebe na programu Muzičke komunikacije na FSU.

Ovo je vaša prilika da zakoračite u svet muzike kao samostalne primenjene umetnosti, ali i kao jednog od ključnih činilaca filma, pozorišta, televizije, radija, video-igara, festivala, koncerata, događaja i drugih medijskih i umetničkih projekata.

Prijemni ispit iz muzičkih komunikacija zakazan je za 10. april, od 11:00 časova.

GLUMA: Prijemni ispit – 10. i 11. aprila

Savremeni glumac se suočava sa izazovima nastupa na različitim medijskim platformama. Na studijama glume na FSU čeka vas mnogo nastupa i aplauza još tokom studija.

Naučićete kako da postanete multimedijalni glumac 21. veka, koji uspešno može da nastupa na različitim projektima.

Prijemni ispit održaće se 10. aprila, od 12:00 časova, i 11. aprila, od 15:30 časova. Prvog dana imaćete priliku da pokažete svoje scenske sposobnosti, dok je za drugi dan predviđeno predstavljanje glumačkih veština.

VIZUELNE UMETNOSTI: Prijemni ispit – 12. april

Ako želite da razvijete svoj talenat za vizuelne umetnosti, na ovom odseku možete se baviti slikarstvom, grafikom, ali i fotografijom, street artom, konceptualnom umetnošću, performansom i body artom, ilustracijom i stripom, primenjenim umetnostima, dizajnom i bilo kojom oblasti u umetnosti u skladu sa svojim senzibilitetom.

Drugim rečima, studije likovne umetnosti na FSU su namenjene onim studentima koji žele da se bave vizuelnim umetnostima u najširem smislu.

Nakon prve godine studija možete birati između 3 oblasti u kojima želite da se usavršavate kroz izborne predmete – slikarstva, multimedija i grafike. Svaki program vode kompetentni profesori sa velikim iskustvom i izlagačkim radom u svojoj oblasti.

Prijemni ispit iz vizuelnih umetnosti zakazan je za 12. april, od 10 časova.

MODNI DIZAJN: Prijemni ispit – 12. april

Modni dizajn na FSU je namenjen kreativnim ljudima koji žele da nauče kako da uspešno realizuju svoje ideje u modernom okruženju. Iskoristite svoj dobar ukus u kreiranju i uklapanju modnih kombinacija i usavršavajte ga tako da vam to postane zanimanje.

Program je osmišljen tako da podstiče kreativni pristup stvaranju i realizaciji odeće u najširem smislu, ohrabrujući studente da izgrade sopstveni stil i autorski profil. Bez obzira na to da li želite da kreirate garderobu za široki auditorijum ili da se bavite scenskim kostimom za pozorište i film, na FSU ćete steći kompletna znanja.

Prijemni ispit iz modnog dizajna zakazan je za 12. april, od 10 časova, u prostorijama FSU.

GRAFIČKI DIZAJN: Prijemni ispit – 12. april

Grafički dizajneri su jedni od najtraženijih i najbolje plaćenih stručnjaka današnjice i zbog toga je ovo jedno od najpopularnijih zanimanja.

Program na smeru Grafički dizajn usklađen je sa današnjim trendovima. Naučićete da radite pomoću softvera poslednje generacije i dobićete mogućnost da steknete međunarodno priznate Adobe sertifikate. Studije pripremaju studente za realne izazove u ovom poslu i zbog toga je njihov najveći akcenat na praktičnom radu.

Prijemni ispit na smeru Grafički dizajn održaće se 12. aprila, od 10 časova.

GAME ART: Prijemni ispit – 12. april

Ako obožavate animirane junake ili ste impresionirani video-igrama i njihovim dizajnom, onda je program Animacija, ilustracija i game art na FSU pravi izbor za vas.

Program Game art je fokusiran na sticanje znanja i veština koji će vam omogućiti da svoj umetnički talenat iskoristite u gejming industriji. Naučićete da ilustrujete i animirate 2D i 3D junake, da napravite kompletan dizajn video-igrice, da crtate stripove… ukratko, sve ono što ovu rastuću granu industrije čini izuzetno zanimljivom i traženom.

Prijemni ispit na smeru Game art održaće se 12. aprila, od 10 časova.

DIZAJN ENTERIJERA: Prijemni ispit – 12. april

Dizajn enterijera na FSU je pravi spoj arhitekture, smisla za prostor i umetničkog stvaranja. Pomoću najsavremenijih tehnologija naučićete da dizajnirate prostor koji vas okružuje i da stvarate nezaboravan unutrašnji ambijent.

Akcenat na ovom smeru je na praktičnom radu i mnogo realnih projekata, na kojima učestvujete i koji vam obezbeđuju neophodno iskustvo i portfolio od samih početaka studiranja.

Prijemni ispit na smeru Dizajn enterijera održaće se 12. aprila, od 10 časova, na FSU.

Prijavite se odmah i postanite deo klase 2023/24

Da saznate sve što vas zanima o prijemnom ispitu, šta sve treba da pripremite, kada su konsultacije i kako izgleda polaganje, prijavite se ili pozovite broj telefona: 011/40-11-216.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.