Završen još jedan Kreativni vikend na FSU: Srednjoškolci uživali i učili na besplatnim radionicama

/ / Vesti / 17. 05. 2022.

Još jedan Kreativni vikend održan je na Fakultetu savremenih umetnosti. FSU je 14. i 15. maja bio domaćin brojnim srednjoškolcima iz cele Srbije. Na ukupno 9 radionica učenici su uz pomoć predavača stekli uvid u to kako izgledaju umetničke studije i na koje sve načine mogu da razvijaju svoj talenat.

Svi srednjoškolci zaljubljenici u umetnost imali su priliku da u dva dana nauče mnogo korisnih stvari i da vide ceo proces stvaranja umetničkih dela. FSU Creative Art Workshops sastojao se od radionica iz grafičkog dizajna, glume, dizajna enterijera, slikarstva, modnog dizajna, multimedijalne produkcije, muzičkih komunikacija, savremenog novinarstva i game arta.

Diplome za sve učesnike radionica

Na grafičkom dizajnu bavili su se reciklažom, na dizajnu enterijera učili su o osnovama dizajniranja unutrašnjih objekata, glumci su se upoznali sa kreiranjem lika i karaktera, ali i učili o glasu i njegovoj važnosti na sceni, modni dizajneri su stvarali aksesoare za glavu, na slikarstvu je upriličen javni čas crtanja i slikanja, muzička radionica je bila posvećena muzičkom performansu, na savremenom novinarstvu učili su kako da prepoznaju „fake news”, dok je radionica produkcije bila posvećena kreiranju brenda. Radionica game arta izazvala je veliko interesovanje i na njoj su se učenici srednjih škola bavili izgradnjom karaktera i prostora u video-igrama.

Sa sobom su poneli mnogo vrednih uspomena, a neki su stekli i nova prijateljstva. Ove godine na radionicama je bilo prisutno dosta đaka iz cele Srbije, ne samo iz Beograda, što ovom događaju dodatno daje na značaju. Svi učesnici su dobili diplome kao potvrde o učešću.

Pogledajte kako je bilo na kreativnim radionicama na FSU:


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.