ZAVRŠENA KREATIVNA SUBOTA NA FSU: SREDNJOŠKOLCI UŽIVALI I UČILI NA BESPLATNIM RADIONICAMA

/ / Vesti / 27. 04. 2023.

U subotu, 22. aprila, na Fakultetu savremenih umetnosti održane su art-radionice. Svi srednjoškolci zaljubljeni u umetnost imali su priliku da nauče mnogo korisnih stvari i vide ceo proces stvaranja umetničkih dela. FSU Creative Art Workshops sastojao se od radionica iz dizajna, multimedije, glume, slikarstva, modnog dizajna, savremenog novinarstva, muzike i multimedijalne produkcije.

Na ukupno devet radionica učenici su uz pomoć predavača stekli uvid u to kako izgledaju umetničke studije i na koje sve načine mogu da razvijaju svoj talenat.

SERTIFIKATI ZA SVE UČESNIKE RADIONICA

Na radionici iz savremenog novinarstva učili su o podkastu kao fenomenu savremenih medija. Stekli su veoma korisna znanja o načinima produkcije podkasta, uticaju koji ovakva forma ima i kreativnom aspektu podkasta. Na radionici scenskih igara (gluma i scena) upoznali su se sa različitim stilovima umetničke igre, dok je na radionici scenskog govora fokus bio na osvešćivanju govornog aparata. Na radionici glume vežbali su koncentraciju, maštu i glumačku igru. Radionica muzičke komunikacije bila je namenjena istraživanju muzike i zvuka, a đaci su učili kako da budu i slušaoci i tumači. Na radionici slikarstva učesnici su crtali modele u prirodnoj veličini i tako osetili svu živost pokreta, kako sopstvenih tako i modela koji pozira za akt. Radionica iz multimedijalne produkcije bila je namenjena upoznavanju sa pojmom i načinom pokretanja kreativnog biznisa. Na modnom dizajnu naučili su kako da ručno izrade unikatne prišivke kojima se dekorišu odeća i aksesoari, dok su na radionici iz dizajna i multimedije saznali više o istoriji umetnosti zvuka i zvukovne skulpture, a zatim su snimali i obrađivali zvuk u programu Audacity i ozvučavali objekat zvučnikom.

Sa sobom su poneli mnogo vrednih uspomena, a neki su stekli i nova prijateljstva. Ove godine na radionicama je bilo dosta đaka iz cele Srbije, a ne samo iz Beograda, što ovom događaju dodatno daje na značaju. Svi učesnici su dobili sertifikate kao potvrdu za učešće.

Pogledajte kako je bilo na ovogodišnjim kreativnim radionicama na FSU:

 


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.