„ZLATNA ZNAČKA” ZA 2018. GODINU ZASIJALA I NA FAKULTETU SAVREMENIH UMETNOSTI!

/ / Vesti / 22. 05. 2018.

Veliko priznanje stiglo je na FSU. Dekan Fakulteta, red. prof. mr Saša M. Filipović, likovni umetnik, doc. dr Maja Vukadinović, kulturolog, publicista i novinar, kao i doktorand na vizuelnim umetnostima Radmila Lizdek, ovogodišnji su laureati „Zlatne značke”, priznanja koje svake godine dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije.

Nagrada im je uručena na svečanosti koja je 15. maja održana na Sceni „Raša Plaović” u Narodnom pozorištu u Beogradu.

FSU ponosan na svoje laureate

Kulturno-prosvetna zajednica Srbije kao ustanova kulture od nacionalnog značaja koja obeležava 62. godinu postojanja dodelila je ovo priznanje po 43. put za „nesebičan, predan i dugotrajan rad i stvaralački doprinos u širenju kulture“ u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova – Upravom za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

Jednoglasnom odlukom žirija u sastavu: prof. Milovan Vitezović (književnik, predsednik žirija), Marija Bišof (književnik i profesor), prof. dr Uroš Dojčinović (muzički umetnik), Olga Milojević (menadžer u kulturi) i prof. Slavenko Saletović (reditelj) nagrađeno je pedeset i troje zaslužnih umetnika, naučnih radnika i kulturnih poslenika iz Srbije i dijaspore. Nagrada se sastoji od pozlaćene značke i povelje – grafičkog lista.

Nagrada koja zbližava maticu i dijasporu i čuva kulturnu baštinu

Dobitnici su sa raznih strana sveta, ali svi sjedinjeni u stvaralaštvu, čuvanju kulturne baštine i ljubavi prema svojoj zemlji, u naporima da se sačuva kulturni i duhovni prostor svih Srba, ma gde živeli i stvarali. Ovo prestižno priznanje, kako se moglo čuti, doprinosi zbližavanju matice i rasejanja, a preko mreže naših diplomatsko-konzularnih predstavništava.

„Zlatna značka” zasijala je i ove godine na mnogim kontinentima, u mnogim svetskim metropolama i uglednim institucijama, od kojih je jedna i Fakultet savremenih umetnosti.

Čestitamo!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.