„Zoranov brk” Dragani Mićalović za ulogu Ane Karenjine na festivalu „Dani Zorana Radmilovića”

/ / Vesti / 21. 10. 2021.

Sjajne vesti dolaze nam iz Zaječara.. Studentkinja završne godine glume na FSU Dragana Mićalović blistala je u ulozi Ane Karenjine na 30, jubilarnim festivalu „Dani Zorana Radmilovića”, koji se od 16. do 23. oktobra održava u Zaječaru.

Ona je blistala u glavnoj ulozi u predstavi Narodnog pozorišta u Nišu, a predstavu je režirao proslavljeni glumac i profesor FSU Irfan Mensur. Dragana Mićalović je za ovo ostvarenje dobila nagradu „Zlatni brk”, a tragična priča o ljubavi, žrtvi i hrabrosti izazvala je lavinu emocija u publici.

Prva profesionalna nagrada za našu studentkinju

Dragani Mićalović je ovo prva profesionalna predstava i prva nagrada, koja joj je posebno važna jer je od detinjstva vezana za Zaječar.

„Zoran Radmilović je jedan od naših najvećih glumaca. Ovo je velika čast. Moj ujak je bio član ovog pozorišta. Ja sam kao mala dolazila ovde. Danas kada sam ušla u Zaječar… Znate onaj osećaj bezbrižnosti, koji, nažalost, što smo stariji, sve manje imamo? Eto, Zaječar je to probudio u meni. Prva profesionalna predstava koju sam ikada radila je „Ana Karenjina” u gradu u kome je živeo moj otac. Prva nagrada koju sam dobila je u pozorištu u kome su igrali moji ujak i ujna. Verujte da meni ovo znači mnogo više nego što možete da zamislite”, bila je emotivna na dodeli nagrada Dragana Mićalović.

Ona kaže da je ulogu Ane Karenjine odigrala onako kako ju je doživela.

„Ja sam baš slepo verovala Irfanu Mensuru i njegovim idejama, i svemu što je on nama govorio. On je dozvolio da u svojoj podeli stvaram na način na koji sam je ja osetila. Smatram da se do danas od tog Tolstojevog vremena nije nešto mnogo promenilo. I dalje svi imamo potrebu za slobodom, koja nam je nekako uskraćena, i nije nam dozvoljeno da volimo i mislimo glasno. Tako da sam ja dopustila sebi da je upoznam malo dublje. Da zamislim kakva je ona bila kao dete, kakvi su bili njeni roditelji, kako se oblačila. Ovo je način na koji sam ja doživela Anu Karenjinu i njeno postojanje.”

Čestitamo Dragani Mićalović na prvoj nagradi u karijeri.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.