Veliki uspeh studentkinje FSU: Ana Čabarkapa izlaže na 43. Salonu arhitekture!

/ / Vesti / 16. 04. 2021.

Veliko priznanje dobila je studentkinja četvrte godine dizajna enterijera Ana Čabarkapa, ali i sam Fakultet savremenih umetnosti. Naime, njen rad je prošao stručnu selekciju i izabran je za izlaganje na 43. Salonu arhitekture, tradicionalnoj manifestaciji u organizaciji Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu!

Ana je u svom radu dočarala kako bi, prema njenom mišljenju, trebalo da izgleda Muzej savremene umetnosti. Mentor na radu bila joj je profesorka FSU Nina Stojanović. Njen rad će biti izložen rame uz rame sa doajenima iz oblasti arhitekture i enterijera, starijim kolegama i profesorima koji su ostavili trag u struci.

Rad će biti izložen u Muzeju primenjene umetnosti i javno publikovan

Salon arhitekture održava se jedanput godišnje. To je najveća profesionalna manifestacija gde se arhitekte, enterijeristi i dizajneri takmiče za stručne nagrade, sa posebnim delom za studentske radove koji se nagrađuju javnim objavljivanjem. Ove godine na konkurs je stiglo mnogo radova, pa je samim tim uspeh Ane Čabarkape mnogo veći. Ona će biti nagrađena javnim izlaganjem u Muzeju primenjenih umetnosti i publikovanjem u katalogu.

Profesorka Nina Stojanović o radu svoje studentkinje:

„Rad predstavlja Muzej savremene umetnosti. U dizajnu se eksperimentiše sa oblicima i rad predstavlja eksploziju formi, boja i ritma. Hrabro i na originalan način tretira i oživljava izložbene prostore. Uprkos složenosti kružne forme u izložbenom prostoru, prostor je funkcionalan i racionalno osmišljen. Centralni prostor je tačka susreta informacija i kroz njega teku funkcije ka izložbenim depadansima.

Ponuđen sadržaj je vrlo raznolik, što rad čini dosta složenim za savladavanje. Ritam u prostoru naglašavaju svojim senkama geometrijske strukture kupola u stilu biofilije, što bi u daljoj razradi projekta zahtevalo poseban tretman, kako dinamika svetla ne bi remetila izražaj umetničkog dela. U svakom slučaju, zadatak je veoma zahtevan, obiman i, u globalu, uspešno savladan. Projektni elaborat je tehnički dobro opremljen svim elementima potrebnim za projekat enterijera.”

Prikaz rada Ane Čabarkape pogledajte OVDE.

Fakultet savremenih umetnosti čestita svojoj studentkinji i njenoj mentorki i želi im još mnogo ovakvih uspeha u daljem radu.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.