BOSIFEST 2022: Od 17. do 19. oktobra u Jugoslovenskoj kinoteci

/ / Vesti / 11. 10. 2022.

Ovogodišnji Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom, BOSIFEST 2022, održaće se naredne nedelje, od 17. do 19. oktobra, u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1). Ulaz na sve projekcije je besplatan.

BOSIFEST 2022, trinaesti po redu, održaće se pod sloganom „Nevidljive linije”. Jedini je festival ovog tipa u jugoistočnoj Evropi. Na velikom platnu će i ove godine biti prikazan veliki broj filmova, kako u takmičarskom tako i u revijalnom delu. Dosad je u okviru BOSIFEST-a prikazano preko 500 filmskih ostvarenja koja se bave tematikom života osoba sa invaliditetom ili su njihovi autori osobe sa invaliditetom.

Pored prikazivanja filmova, BOSIFEST nudi i prateće programe u vidu radionica, panel-diskusija i okruglih stolova, izložbi, performansa itd.

Preuzmite svoje ulaznice za filmove

Ulaz na projekcije BOSIFEST-a je besplatan, ali je neophodno imati ulaznice (zbog ograničenog broja mesta u sali). Svi koji su zainteresovani za projekcije potrebno je da pišu na sledeću imejl-adresu: hc.koloseum@gmail.com.

Više o samom festivalu, kao i o rasporedu projekcija za sva tri dana, pogledajte OVDE.

Zašto je BOSIFEST važan

Svrha osnivanja BOSIFEST-a je ukazivanje na stvaralački rad i mogućnosti učesnika na javnoj kulturnoj sceni, te širenje poruke da bi osobe sa invaliditetom trebalo da imaju ista prava i obaveze kao i drugi građani. Na taj način ovaj festival daje snažan podsticaj donošenju mera za ravnopravno učešće osoba sa invaliditetom i njihovo integrisanje u društvo.

Filmovi prikazani na BOSIFEST-u izazivaju veliku pažnju javnosti.
Kroz program BOSIFEST-a nude se moguća rešenja za dalji razvoj demokratskog društva i stvaranje okoline koja će biti pristupačna, bez prepreka i barijera – za sve.

Posetite neku od projekcija BOSIFEST-a i uživajte u dokumentarnim filmskim ostvarenjima osoba sa invaliditetom.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.