„Cijanid u pet” oduševio publiku na Primorju

/ / Pozorište Portal / 15. 08. 2017.

Predstava „Cijanid u pet”, u kojoj igraju studentkinje Fakulteta savremenih umetnosti Jovana Todorović i Anđela Rajić, osvojila je srca posetilaca festivala Večeri mladih umjetnika i stvaralaca u Petrovcu na Moru, koji su ovu zanimljivu dramu imali prilike da vide 4. avgusta. Nakon toga, mlade glumice izvele su 9. avgusta predstavu i u Kotoru, gde su takođe pobrale simpatije publike.

Cijanid740-cg

Bura pozitivnih reakcija

Predstava nastala prema tekstu češkog pisca Pavela Kohouta, a prema prevodu i režiji profesora FSU Božidara Đurovića, pokrenula je buru komentara i pozitivnih reakcija publike i organizatora širom Crnogorskog primorja.

Sjajno izvođenje uzbudljive drame glumicama je donelo i brojne ponude za nova gostovanja, a oduševljeni posetioci raspitivali su se gde sledeći put mogu da pogledaju predstavu, što više nego dovoljno govori o odličnoj prihvaćenosti pozorišnog komada u produkciji pozorišta „Portal”.

Gostovanja se nastavljaju

Studenti Fakulteta savremenih umetnosti ovog leta imaju priliku da se predstave publici u Crnoj Gori, na zakazanim gostovanjima u Kolašinu, Baru, Petrovcu na Moru, Budvi i Kotoru.

Igrajući na festivalima i pozornicama širom zemlje i regiona, mladi umetnici stiču nova, vredna iskustva i nove kontakte, i razvijaju svoje profesionalne sposobnosti koje su dokazali svojim dosadašnjim dostignućima.