„Cijanid u pet” u Beogradu i Novom Sadu

/ / Pozorište Portal, Vesti / 12. 10. 2017.

Studenti FSU zajedno sa rediteljem i profesorom Božidarom Đurovićem 16. oktobra 2017. u 20.30 izveli su predstavu „Cijanid u pet” u Narodnom pozorištu u Beogradu na Sceni „Raša Plaović“. Predstava je postavljena u produkciji novoosnovanog pozorišta Portal.

Cijanid

Drama koja je oduševila festivalsku publiku ponovo pred Beograđanima

Nakon uspešne premijere u Narodnom pozorištu u junu ove godine, predstava „Cijanid u pet” je sa velikim uspehom izvođena na festivalima Grad teatar u Budvi i KotorArt u Kotoru.

Ovu dramu napisao je češki pisac Pavel Kohout inspirisan novelom „Zid između nas“ Tecije Verbovske. Predstavu je kod nas preveo i režirao profesor FSU-a Božidar Đurović, a posle nekoliko godina likove su ponovo oživele naše studentkinje: Jovana Todorović i Anđela Rajić.

Saradnja FSU-a i pozorišta Portal

Doprinos predstavi dale su još i studentkinje Isidora Ceković, kao kostimografkinja, i Dijana Todorović, koja potpisuje produkciju ispred pozorišta Portal – scene studenata FSU-a.

Pogledajte kako je proteklo izvođenje predstave „Cijanid u pet“ u Narodnom pozorištu u Beogradu u izvedbi maestralnih glumica, studentkinja FSU, Jovane Todorović i Anđele Rajić.

Predstava „Cijanid u pet” učestvovala i na festivalu u Novom Sadu 19. oktobra

Glumice sa FSU izvele su „Cijanid u pet” i na festivalu u Novom Sadu, 19. oktobra ove godine. Predstava je odigrana na brodu „Zeppelin”, a sjajnoj glumačkoj ekipi domaćin je bio novinar i publicista Đorđe Rundelj. Predstava je naišla na odličan prijem kod novosadske publike, a svi akteri nagrađeni su zasluženim aplauzima.

Cijanid-u-pet


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.