„Cijanid u pet” za pomoć malom Ognjenu Jovanoviću

/ / Pozorište Portal, Vesti / 11. 12. 2017.

Studenti Fakulteta savremenih umetnosti, pored neospornog talenta koji poseduju, pokazali su i svoju humanu stranu. Oni su u nedelju, 10. decembra, u Petrovcu na Mlavi, u Biblioteci „Đura Jakšić”, odigrali predstavu „Cijanid u pet”, a sav prihod od prodatih ulaznica uplaćen je za lečenje dečaka Ognjena Jovanovića, koji boluje od cerebralne paralize i Vestovog sindroma.

Humanitarna akcija-slajfna

Studenti master studija glume FSU priključili su se akciji prikupljanja novčanih sredstava za dečakovo lečenje preko Humanitarne fondacije „Budi human”.

Publika u Petrovcu na Mlavi uživala u Kohoutovoj drami

„Cijanid u pet” je drama koju je napisao češki pisac Pavel Kohout. Likove iz drame sjajno su interpretirale studentkinje Jovana Todorović i Anđela Rajić. Predstavu je kod nas preveo i režirao profesor FSU Božidar Đurović. Svi akteri pobrali su salve aplauza, a u publici je bio i dečak Ognjen u pratnji roditelja.

Ako želite da se priključite akciji „Za Ognjenov prvi korak”, upišite 403 i pošaljite SMS na 3030. Studenti FSU su u sklopu ove akcije odigrali svoju predstavu i obradovali publiku koja je došla da ih gleda.