Diplomci u klasi Vide Ognjenović briljirali na završnoj predstavi „ŠEKSPIR – NAŠ SAVREMENIK”

/ / Vesti / 5. 11. 2020.

Studenti glume u klasi Vide Ognjenović i asistenta Jovane Todorović svoju diplomsku predstavu „Šekspir – naš savremenik” odigrali su na Sceni „Raša Plaović” u Narodnom pozorištu.

Mladi i talentovani glumci oduševili su sve prisutne odigravši odlomke iz čuvenih Šekspirovih dela „Romeo i Julija”, „Otelo”, „Hamlet”, „Ričard III” i „Kako vam drago”.

Trema, međusobno bodrenje i ogroman i zaslužen aplauz

Studenti su završni ispit položili sa najvišom ocenom, a profesorka Vida Ognjenović imala je samo reči hvale za svoju klasu.

– Odgovorna sam za njihov razvoj, moj zadatak je da ih rasteretim treme, da ih usmerim, da im sugerišem ako su eventualno krenuli na neki pogrešan put. Ne smeju sebi da dozvole malodušnost, strah od uloge, jer glumac ne treba da ima svoj fah, on mora sve da odglumi i istraži. Ja sam zadovoljna, zadovoljna sam njihovim radom, naravno, niko im ništa ne garantuje, ali rad je tu – rekla je posle predstave njihova mentorka Vida Ognjenović.

Kako su se međusobno bodrili pre izlaska na scenu, kakva su družina bili za vreme studiranja, ko je najbolja Julija na svetu i koliki su aplauz dobili na kraju izvođenja, pogledajte u sledećem videu: