FSU na koordinatorskom sastanku GIDE grupe

/ / Vesti / 10. 11. 2023.

Tokom 26. i 27. oktobra, na Politehničkom univerzitetu u Valensiji, održan je sastanak akademske GIDE grupe s ciljem planiranja dalje akademske saradnje i koordinacije budućih aktivnosti ustanova članica.

Predstavnik Fakulteta savremenih umetnosti na sastanku bio je prof. dr Dragan Ćalović, dekan i akademski koordinator grupe za FSU. Između ostalog, na sastanku je dogovorena organizacija kolektivne izložbe izabranih studentskih radova, koja će biti održana u drugoj polovini februara 2024. godine u Funšalu, na Madeiri (Portugal), gde će se Fakultet savremenih umetnosti predstaviti sa šest najboljih studentskih dizajnerskih projekata.

Pored toga, u istom terminu biće održana i radionica iz oblasti dizajna koju će voditi profesori fakulteta članica i na kojoj će, u okviru međunarodnih timova, učestvovati studenti članica grupe. Pohađanje radionice posvećene participativnom dizajnu biće odlična prilika za studente Fakulteta savremenih umetnosti da učestvuju na razvoju dizajnerskih projekta u međunarodnim timovima, te da u saradnji sa svojim vršnjacima, ali i istaknutim profesorima iz inostranstva, počnu da primenjuju nove pristupe i razmene ideje i nove poglede na aktuelna pitanja u dizajnu.

Podsećamo – Fakultet savremenih umetnosti u aprilu 2023. godine postao je punopravni član ove istaknute akademske grupe koja okuplja prestižne fakultete umetnosti i u čijem su sastavu, pored FSU, još i: Duncan of Jordanstone College of Art and Design, Dandi, UK; Universidade da Madeira, Faculdade de Artes e Humanidades, Funšal, Portugal; Faculty of Design, Ljubljana, Slovenija; Scuola Universitaria Professionale della Svizzera Italiana, Švajcarska, Thomas More University of Applied Sciences, Mehelen, Belgija; Politecnico di Milano, Milano, Italija; Universitat Politecnica de Valencia.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.