Slike koje će biti na studentskoj izložbi „Pejzaži”

Izložba „Pejzaži” studentkinje FSU u galeriji „Guarneriusa” od 19. februara

/ / Vesti / 10. 02. 2020.

Pozivamo vas da pogledate izložbu „Pejzaži”, koja će 19. februara biti otvorena u galeriji „Guarneriusa”, a čiji je autor student master studija na likovnim umetnostima na FSU – Smilja Protić.

Infomacije o održavanju studentske izložbe „Pejzaži”

Ovo je njena treća samostalna izložba, a radovi će biti postavljeni sve do 5. marta.

Imaginarni pejzaži na osnovu fotografija

Na ovoj izložbi biće prezentovani radovi na temu Imaginarni pejzaži, nastali na osnovu fotografija rađenih u Grockoj, tačnije, u mestu Brestovik. Fotografije su pravljene prema svakom godišnjem dobu, a radovi su uglavnom rađeni akrilik tehnikom, na vuni.

Na izložbi će biti prikazan izbor slika nastalih u proteklih godinu dana, i to deo serije koja obrađuje temu Imaginarni pejzaži. Autorka ih je stvarala da bi odrazila odlična raspoloženja. Slikarstvo pejzaža označava faze predstava o prirodi. Postavka obuhvata dvadesetak radova rađenih akrilik slikarskom tehnikom. To je najnovija serija radova umetnice Smilje Protić. Njen umetnički izraz ispoljava se u prikazivanju ličnog doživljaja prirode i ljubavi prema pejzažu i boravku u prirodi u Brestoviku.

Ti predeli su me oduvek inspirisali, pa sam htela da ih iskažem. Imaginarni pejzaži su rađeni na tekstilu. Tekstil je moj likovni izraz. Stil je ekspresivno-simbolistički. Htela sam da iskažem i prezentujem imaginarne pejzaže na tekstilu kroz sva četiri godišnja doba: proleće, leto, jesen, zimu, objasnila je Smilja Protić motive za ovu nesvakidašnju izložbu.

Dođite 19. februara u galeriju „Guarneriusa” (Džordža Vašingtona 12) i uživajte u umetničkom izrazu studenta master studija na FSU Smilje Protić.

Vidimo se!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.