Studenti FSU vas pozivaju na izložbu START 2019 u Umetničkom centru Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković”

/ / Vesti / 31. 05. 2019.

Fakultet svremenih umetnosti i Umetnički centar Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković” pozivaju vas da prisustvujete otvaranju izložbe START 2019 u utorak, 4.  juna 2019. godine, u 19 časova, u Umetničkom centru Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković” (Bulevar kralja Aleksandra 71).

Na izložbi će biti predstavljeni radovi studenata osnovnih i master studija slikarstva. Radovi su nastali u toku školske 2018/19. godine na predmetima Crtanje, Slikanje i Večernji akt. Autor izložbe je vanredni profesor Ružica Bajić Sinkević.

Na ovaj način nastavlja se saradnja FSU i Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković” u Beogradu.

Profesorka Ružica Bajić Sinkević o izložbi:

Prikazani radovi rađeni su različitim tehikama – od klasičnih studija olovkom ili ugljenom na papiru, radova rađenih tušem i perom, laviranjem tuševa u boji, kombinovanjem različitih tehnika do toga da su neki crteži nastali upotrebom atipičnih crtačkih materijala.
Crteži studenata master studija postaju prostorni crteži – instalacije, dok video-radovi nastaju kao prirodan put sublimacije crteža, slika i instalacija. Studenti najčešće crtački analiziraju čovečje telo u celini ili tragaju za likovno interesantnim segmentima tela. Ponekad prepoznajemo samo obrise tela u ekspresivnim likovnim rešenjima, apstraktne kompozicije, otiske naših misli.
Primećujemo i da su studenti neretko zainteresovani za crtačku analizu flore i faune, ali i svega onoga što ih neposredno vizuelno okružuje ili duhovno uzbuđuje. Stilski raznorodni, osetljivi ili snažni, ekspresivni, neki od njih su na samom početku studija i formiranja ličnog izraza, dok su drugi već krenuli putem samostalnog umetničkog rada i samostalne izlagačke delatnosti, ali nam zajedno pružaju utisak analitičnosti, svežine i autentičnosti.

Dođite u utorak, 4. juna, u Umetnički centar Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković” da uživate u ogromnom talentu studenata vizuelnih umetnosti sa FSU.

Vidimo se!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.