LINK eSports u kvalifikacijama za „Global Esports Games” u Istanbulu

/ / Vesti / 16. 08. 2022.

LINK eSports je učestvovao na kvalifikacijama za takmičenje Global Esports Games, koje će se u decembru održati u Istanbulu.

Najbolji Street Fighter i Dota 2 igrači iz kvalifikacija dobili su priliku da predstavljaju Srbiju na regionalnom turniru, dok će najbolji sa regionalnog turnira putovati u Istanbul, gde se održava završnica. 

Prvo smo u petak, 12. avgusta, imali priliku da vidimo najbolje Street Fighter V igrače u Srbiji, koji su se borili za mesto koje vodi u Istanbul. Među njima je bio i 16-godišnji Lazar Gojković iz ITHS-a, koji je na turniru osvojio treće mesto, što je i prvi zvaničan nastup nekog igrača LINK eSportsa dosad. Pobednik je Homeboy, koji je u finalu savladao Vrčinca

U subotu, 13. avgusta, gledali smo Dota 2 ekipu, u sastavu Vladan Milić, Nikola Antonijević, Vojin Jovičić, Janko Milosavljević i Nemanja Ivanović sa ITS-a. Meč prvog kola bio je neizvestan, ali momci iz protivničke ekipe su ipak imali više sreće, pa smo možda već gledali buduće reprezentativce ukoliko baš oni osvoje i dobiju priliku da predstavljaju Srbiju na regionalnom turniru, dok će, takođe, najbolji sa regionalnog turnira putovati u Istanbul, gde se održava završnica.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.