„Međuigre” na festivalu Novi tvrđava teatar

/ / Pozorište Portal / 7. 07. 2017.

Nakon premijernog izvođenja u Narodnom pozorištu u Beogradu, studenti III godine glume u klasi profesorke Vide Ognjenović i asistenta Ivana Bosiljčića izvešće svoje diplomsko ostvarenje „Međuigre” na pozorišnom festivalu Novi tvrđava teatar, koji se održava od 3. do 8. jula u Čortanovcima.

medjuigre

Pozorišni festival u ambijentalnom okruženju

Pozorišni festival Novi tvrđava teatar održava se u vili Stanković, u Čortanovcima.

TvrdjavaTeatarU ambijentalnom okruženju kamenih zidina, publika će moći da vidi neke od najboljih predstava, koje svake godine bira selektorka i pokretač festivala, profesorka Fakulteta savremenih umetnosti, Vida Ognjenović.

U takmičarskom delu festivala ljubitelji pozorišta će ove godine uživati u predstavama „Fama o biciklistima” Svetislava Basare, „Čuvari tvog poštenja” Borisa Liješevića (Gradsko pozorište Podgorica), „Jami distrikt” Milene Bogavac u režiji Kokana Mladenovića (Trupa Jami District) i „Nevidljivi ljudi” Jelene Kajgo u režiji Nemanje Rankovića (Narodno pozorište Užice).

U žiriju će biti teoretičar kulture i književnik Vladimir Kopicl, rediteljka Mia Knežević i glumica i rediteljka Kinga Mezei.

Studenti FSU u netakmičarskom delu festivala

Pored predstava koje su u takmičarskom programu, posetioci će imati priliku da pogledaju i dve predstave van konkurencije.

To su predstave „Ukradena ličnos’” prema tekstu Milenka Vučetića u režiji Milana Gutovića i „Međuigre” Migela de Servantesa, koju izvode studenti glume u klasi profesorke Vide Ognjenović i asistenta Ivana Bosiljčića.

Verujemo da će posetioci festivala Novi tvrđava teatar uživati u glumačkim veštinama diplomaca sa Fakulteta savremenih umetnosti i njihovom prikazu komedije slavnog španskog pisca.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.