Miloš Đorđević briljirao na premijeri predstave „Iluzijae” u Narodnom pozorištu

/ / Vesti / 25. 03. 2021.

Profesor glume na Fakultetu savremenih umetnosti Miloš Đorđević oduševio je publiku na Sceni „Raša Plaović” Narodnog pozorišta, gde je 22. marta premijerno izvedena predstava „Iluzijae”.

Ova komedija slavnog francuskog pisca Pjera Korneja prvi put je izvedena u Beogradu, a komad je režirao Nikola Zavišić. Predstava je namerno odabrana da bude izvedena u mesecu frankofonije, ali je odlagana zbog epidemiološke situacije.

Ovacije publike na Sceni „Raša Plaović”

Miloš Đorđević briljirao je u obe uloge – glumca i Matamora, a pored njega na sceni su se našli: Nikola Vujović u alternaciji sa Ivanom Bosiljčićem, Miloš Đorđević, Sena Đorović, Anastasia Mandić, Zoran Ćosić, Nemanja Stamatović i Bogdan Bogdanović. Publika je burnim aplauzom ispratila glumce po završetku predstave.

Osim režije, Zavišić potpisuje i scenografiju i svetlo, prevod Jovan Popov, dramaturgiju Hristina Mitić, scenski govor Ljiljana Mrkić Popović, scenski pokret Tamara Pjević, kostimografiju Bojana Nikitović i Suna Kažić, a kompozicije i dizajn zvuka Anja Đorđević.