Mladi glumci sa FSU blistaju u popularnoj seriji „Moja generacija Z”

/ / Vesti / 19. 04. 2019.

Veliko priznanje za rad dobija ovih dana Fakultet savremenih umetnosti, odnosno njegov odsek Dramske umetnosti – Gluma. Sve više naših studenata dobija uloge u aktuelnim serijskim i filmskim ostvarenjima i polako postaju prepoznatljiva imena na našem glumačkom nebu.

U popularnoj seriji RTS-a „Moja generacija Z” dve uloge tumače studenti FSU – Katarina Živković i Nenad Petrović. Oni blistaju u ulogama mlade bogatašice Adrijane i nestašnog srednjoškolca Bojana.

„Mnogo mi je značilo što sam dobila priliku da glumim još za vreme studija”

Katarini, koja je pri kraju studija glume na FSU, poziv za audiciju stigao je kao i svim ostalim studentima glume sa Fakulteta savremenih umetnosti.

„Posle audicije sam se osećala odlično, ali nisam se radovala, jer osećaj zna da prevari. Kasnije sam saznala da smo moj kolega sa klase Nenad Petrović i ja dobili neke od glavnih uloga u seriji. Sreći nije bilo kraja. Veoma sam zahvalna što sam već tokom studija dobila priliku da radim u struci. Ipak, to je mač sa dve oštrice – ne mogu da se posvetim studijama onoliko koliko bih želela. S druge strane, smatram da je važno da što pre počnete da radite, jer, iako je škola temelj, glumci na setu i u pozorištu uče životnu školu i stiču veliko iskustvo, a to je jednako važno”, rekla je Katarina u intervjuu za „Original film”.

„Ovo je za mene predivno iskustvo”

Nenada Petrovića je poziv za ulogu Bojana veoma obradovao.

„Video sam za kasting na fakultetu, nisam imao neko veliko očekivanje, otišao sam na kasting i bio jako iznenađen kada su mi javlili iz produkcije „Original film” da sam dobio ulogu u seriji i da ću tumačiti lik Bojana. Serija kroz humor, ali i jedan realan pristup, prikazuje u kakvim okolnostima odrasta jedna nova generacija i kako ta generacija odgovara na životne prepreke i dileme koje ih zadese.
Bojan, lik koji ja tumačim, ne može se odvojiti od Srđana, oni su dva najbolja drugara i čine onaj tim u srednjoj školi koji stalno upada i stvara nevolje ne bi li se iskazao u društvu.
Zahvalan sam celoj ekipi na predivnom iskustvu i svojim kolegama, od kojih sam mnogo naučio”, rekao je Nenad, student završne godine glume.

Serija „Moja generacija Z” govori o mladoj generaciji koja je rođena od 1995. do 2005. godine, njihovom načinu života, pravilima i o tome kako u sadašnjoj eri gledaju na svet i probleme. U seriji se pojavljuje i Slobodan Beštić, profesor glume na FSU, koji je bio velika podrška svojim studentima na snimanju.

Serija se emituje na RTS-u od 4. marta i možete je gledati od ponedeljka do četvrtka od 22 sata.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.