ispit iz predmeta scenski govor

Pesnik Miroslav Maksimović, gost na ispitu iz scenskog govora studenata glume sa FSU

/ / Vesti / 2. 03. 2020.

Fakultet savremenih umetnosti i njegovi studenti treće godine glume imaće tu čast da ugoste jednog od najznačajnijih srpskih savremenih pesnika, Miroslava Maksimovića, na ispitu iz scenskog govora, koji će se održati u utorak, 3. marta, s početkom u 13:30.

Miroslav Maksimović gost FSUOn će biti gost na ispitu iz scenskog govora studentima treće godine glume u klasi profesorke Vide Ognjenović i profesora Slobodana Beštića. Ulaz na ispit biće slobodan, ali je zbog ograničenosti prostora potrebno da se prijavite i svoje prisustvo potvrdite. Samo najbrži obezbediće sebi mesto na ovom ispitu.

Prijavite se ovde »

Studenti će govoriti 12 soneta Miroslava Maksimovića

Kako se tokom petog semestra obrađuje stih, jedna od nastavnih jedinica je i obrada soneta. U programu je profesorka Biljana Đurović obradila i 12 soneta savremenog srpskog pesnika Miroslava Maksimovića, jednog od najznačajnijih naših pesnika, dobitnika mnogobrojnih nagrada. Profesorka je pozvala pesnika Miroslava Maksimovića da prisustvuje ispitu, na kome će studenti govoriti pesme iz zbirke soneta „Bol”.

Tokom procesa rada studenti su, pored obrade stiha kroz sonetnu formu, upoznati i sa tom stranom prećutkivane istorije, što je ostavilo snažan utisak i dovelo do potresne interpretacije pojedinaca. Zahvaljujući dolasku pisca, studenti će biti u prilici da mu postave različita pitanja kako o poeziji uopšte, tako i o tematici koja ga je inspirisala.

Prijavite se i dođite da učestvujete u ovom kulturnom događaju.

Studenti FSU stiču iskustvo na sceni tokom celog školovanja

Studije glume na FSU su prilika da započnete glumačku karijeru već od prvog dana studiranja. Steći ćete važno iskustvo na sceni, čekaju vas brojni aplauzi, nastupi i projekti. Imena Irfana Mensura, Branislava Lečića, Vide Ognjenović, Božidara Đurovića, Slobodana Beštića, koji su mentori na glumačkim klasama, dovoljno govore sama za sebe.

Mnogo prakse i brojni nastupi tokom celukupnog školovanja omogućavaju vam da steknete preko potrebno iskustvo, ali i da vaš talenat odmah bude primećen i prepoznat. Iskoristite predupis u novu generaciju i obezbedite svoje mesto u klasi glumaca 2020/21.

Čekamo vas!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.