Petar Stanojlović postao redovni član Matice srpske

/ / Vesti / 10. 02. 2022.

Petar Stanojlović, profesor Fakulteta savremenih umetnosti i šef Departmana kreativnih komunikacija, doživeo je još jedno velike priznanje. Imenovan je za redovnog člana Matice srpske.

Na redovnoj sednici ove institucije koja je održana u decembru 2021. godine Petru Stanojloviću iskazana je ova velika čast.

Mogućnost učestvovanja u svim aktivnostima ove kulturne i naučne institucije

Ovim imenovanjem profesor FSU stekao je pravo da prisustvuje redovnim i vanrednim skupštinama naše najstarije kulturne i naučne institucije, da učestvuje u izborima za predsednika, potpredsednika i generalnog sekretara, članova Upravnog odbora i drugih organa i radnih tela, ali i da bira i bude izabran za neku od funkcija. Petar Stanojlović moći će da iznese svoje mišljenje o dosadašnjem radu, ali i o dugoročnim planovima Matice srpske, kao i da ostvari sva ostala prava garantovana Statutom ove institucije.

Bogata karijera ispunjena priznanjima

Petar Stanojlović je srpski filmski i televizijski reditelj. Diplomirao je filmsku režiju, a studirao je i svetsku književnost. Pohađao je magistarske i doktorske studije iz oblasti produkcije i teorije filma i medija.

Profesionalnom karijerom najviše je vezan za RTS. Režirao je desetine koncerata umetničke, narodne, zabavne, rok i pop muzike, novogodišnje programe, šou-programe, plesna prvenstva, festivale, prenose specijalnih javnih događaja, svečanosti, manifestacije, priredbe, muzičke i zabavne emisije, a najviše igrane strukture. Takođe, autor je koncepta Jutarnjeg programa. Pored navedenog, pojedine kreativne sadržaje ostvarivao je i na drugim manjim televizijama, uglavnom na pozicijama savetnika i kreativnog konsultanta. Radio je TV spotove, režije događaja, ima voditeljskog iskustva na radiju, često je pisao scenarije u lične, profesionalne i ostale svrhe. U većini svojih autorskih, ali i u dobrom delu redovnih projekata ostvaruje se i kao snimatelj. Godinama je učestvovao na evropskim TV festivalima.

Dobitnik je više povelja, diploma i zahvalnica za svoj profesionalni i javni rad, a 2020. godine dobio je „Zlatnu značku”, koja se dodeljuje za izuzetan doprinos kulturi Republike Srbije.

Fakultet savremenih umetnosti čestita Petru Stanojloviću na još jednom značajnom priznanju za njegov dosadašnji rad.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.