Veliko priznanje za profesora FSU: „Zlatna značka” za 2020. godinu u rukama Petra Stanojlovića

/ / Vesti / 14. 10. 2020.

Fakultet savremenih umetnosti ima čime da se pohvali. Petar Stanojlović, šef Departmana kreativnih komunikacija ovogodišnji je laureat „Zlatne značke”, priznanja koje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije – ustanova kulture od nacionalnog značaja – i Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije dodeljuju svake godine za izuzetan doprinos kulturi Republike Srbije.

Ovaj proslavljeni reditelj i profesor multimedijalne produkcije na FSU našao se u društvu pedeset dvoje odabranih. Među dobitnicima ovogodišnje „Zlatne značke” Kulturno-prosvetne zajednice Srbije su istaknuti umetnici, profesori, akademici, doktori nauka i kulturni aktivisti iz dijaspore.

Žiri sve odluke doneo jednoglasno

Žiri, na čijem je čelu bio prof. Milovan Vitezović, književnik, sa članovima Marijom Bišof, književnikom i urednikom, prof. dr Urošem Dojčinovićem, muzičkim umetnikom, Olgom Milojević, menadžerom u kulturi, i Živoradom – Žikom Ajdačićem, rediteljem, sve odluke doneo je jednoglasno.

Petar Stanojlović je srpski filmski i televizijski reditelj. Diplomirao je filmsku režiju, a studirao je i svetsku književnost. Pohađao je magistarske i doktorske studije iz oblasti produkcije i teorije filma i medija. Profesionalnom karijerom najviše je vezan za RTS, a kao glavni reditelj radi od 2005. godine. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada kao što su godišnja nagrada RTS-a za produkciju za 2005. i 2007. godinu, Vukova nagrada za 2008. godinu i mnoge druge.

Vanredni je profesor na FSU od 2018. godine, a sada rukovodi Departmanom kreativnih komunikacija.

Fakultet savremenih umetnosti čestita Petru Stanojloviću na ovom velikom priznanju.