Počinje izgradnja multimedijalnog studija na FSU!

/ / Multimedijalni studio, Vesti / 23. 08. 2022.

Prateći potrebe svojih studenata, sa željom da im omogući najbolje mesto za vežbu, učenje, praksu i razvoj njihovih ideja, kreativnosti i sposobnosti u svojim prostorijama, FSU započinje izgradnju multimedijalnog studija koji će funkcionisati kao svojevrsna „laboratorija kreativnosti” i gde će svoj put započinjati mladi talenti i, verujemo, veliki projekti!

Ovakav studio, koji će u svom prostoru objediniti sve elemente potrebne za produkciju i postprodukciju audio i video formata, služiće i kao eksperimentalna učionica, bioskopska sala i kamerna pozorišna scena. Takav prostor, iako zbog prirode predmeta najpotrebniji Departmanu kreativnih komunikacija, biće namenjen svim departmanima koji u okviru određenih predmeta ili završnih ispita imaju potrebu za bilo kakvom vrstom kreiranja ili prikazivanja audio-vizuelnih scenskih dela.

Mesto na kojem će nastajati kreativni sadržaji studenata

U tom svojevrsnom habu, sa najsavremenijom tehnikom i tehnologijom, studenti će moći da primene stečeno teorijsko znanje i tako paralelno, kroz spoj teorije i prakse, profilišu svoj put u okviru kreativnih industrija.

Uz mentorstvo profesora stručnih predmeta, koji će takođe koristiti studio za lični razvoj i produkciju sadržaja, studenti će kroz individualni ili kolektivni rad imati mogućnost da sami realizuju ideje koje su osmislili i da iz studija izađu sa konkretnim proizvodom, kao što su radio-drama, eksperimentalne muzičke forme, muzičke emisije, podkasti, vodkasti, šouril, video-vežbe, kratki igrani filmovi, snimljene scenske forme itd.

U duhu multidisciplinarnosti i razvoja studijskih programa, ovo ulaganje u infrastrukturu predstavlja još jedno od velikih unapređenja uslova studiranja i rada na našem fakultetu.

U to ime, era kolektivne kreativnosti može da počne!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.