Predstava „Biti il’ ne biti” na Šekspir festivalu

/ / Pozorište Portal / 8. 07. 2016.

Predstava „Biti il' ne biti” na Šekspir festivaluFotografija preuzeta sa oficijelne Facebook stranice Šekspir festivala. Autor: Zvonko Perge

Na svečanom zatvaranju Šekspir festivala, 6. jula, odigrana je diplomska predstava „Biti il’ ne biti”, studenata Dramskih umetnosti – Glume u klasi profesora Božidara Đurovića i asistenta Hadži Nenada Maričića, na kamernoj sceni Itaka art centra u Inđiji.

Vanja Pavlović, Nikola Ugrinović, Anđela Rajić, Nikola Todorović, Irena Stanković i Aleksandar Petrović imali su čast da ponovo odigraju svoju predstavu pred brojnom publikom, u kojoj su bili i Nikita Milivojević, pozorišni reditelj i inicijator festivala, i mnogi drugi ljubitelji Šekspirovog dela. Nakon uspešne izvedbe, glumci su zasluženo dobili veliki aplauz.

Predstava „Biti il' ne biti” na Šekspir festivalu
Fotografija preuzeta sa oficijelne Facebook stranice Šekspir festivala. Autor: Zvonko Perge

Značaj Šekspir festivala za mlade glumce

Ideja Šekspir festivala, jedinstvenog u ovom delu Evrope, jeste da neguje dela najvećeg svetskog dramskog stvaraoca predstavljanjem atraktivnog pozorišnog programa.

Osnivanje festivala inicirao je reditelj Nikita Milivojević nakon premijere njegove predstave „Henri VI” u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda, u čuvenom Glob teatru u Londonu, u maju 2012. godine.

Ovaj festival je deo međunarodne mreže Šekspir festivala – European Shakespeare Festival Network, a ove godine su na njemu predstavljeni teatri iz Velike Britanije, Grčke, Portugalije, Indije i Srbije.

Internacionalni karakter festivala doneo je studentima Akademije lepih umetnosti i multimedija nova iskustva i poznanstva, kao i priliku da ponovo budu među najboljima.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.