Dođite na umetničko leto u Vrnjačkoj Banji – predstava, izložba i koncert od 24. do 28. jula

/ / Vesti / 23. 07. 2019.

Kultura se ovog leta spustila u Vrnjačku Banju! Kraj jula u svom kalendaru obeležite kao dane za kulturu, a veliki deo ovog umetničkog leta biće i Fakultet savremenih umetnosti.

Svi oni koji se krajem meseca nađu u ovom popularnom srpskom odmaralištu imaće prilike da uživaju u kvalitetnim pozorišnim predstavama, izložbama i kvalitetnoj muzici.

Pogledajte „Oleannu” u četvrtak, 25. jula, od 21 čas

Studentkinje druge godine master studija glume, Jovana Todorović i Annamarija Serda nastupaće pred publikom u Vrnjačkoj Banji u okviru Internacionalnog pozorišnog festivala (IFP), koji će se održati od 25. do 28. jula u ovom popularnom srpskom odmaralištu.  Jedan od organizatora ovog festivala je profesor FSU, Dušan Stojaković. 

Studentkinje glume sa FSU odigraće u četvrtak, 25. jula, od 21 čas svoju ispitnu predstavu „Oleanna”, čiji je reditelj njihova mentorka, profesorka Vida Ognjenović.

Pored ove predstave, publika će u četiri dana imati prilike da pogleda još tri predstave: „Ovde piše naslov Drame o Anti”, u izvođenju Komune Beograd, „Stvar izbora… zašto slušam Marčela” Teleport teatra Paraćin i „Muškarčine” Reflektor teatra. Internacionalni festival pozorišta istovremeno afirmiše mlade i posebno talentovane domaće stvaraoce, dok ističe i ono najbolje što nudi etablirana srpska pozorišna i kulturna scena. Takođe, festival promoviše srpsku kulturu i umetnost u regionu i svetu, dok paralelno domaćoj javnosti nudi najbolje internacionalne primere kulturnog i umetničkog stvaralaštva.

Dekan FSU, mr Saša Filipović otvara samostalnu izložbu u Vrnjačkoj Banji

Mr Saša Filipović, dekan FSU i profesor slikarstva, imaće samostalnu izložbu u Vrnjačkoj Banji pod nazivom „Zvuci pastoralnih reminiscencija”. Postavka će biti otvorena u sredu, 24. jula, od 20 časova u Zavičajnom muzeju – Zamak kulture, koji je deo Kulturnog centra Vrnjačke Banje, a moći će da se pogleda tokom celog avgusta.

U radovima prikazanim na izložbi aktuelne su dve bitne interpretacije realnosti – deskriptivno mapiranje prirodnog prostora i indirektna refleksivnost.

Profesor Uroš Dojčinović deo muzičkog festivala

Izložba je osmišljena kao prateći program 14. Međunarodnog festivala klasične muzike u Vrnjačkoj Banji. U okviru njega održaće se koncert „Velikani španskog muzičkog pera”, a profesor sa FSU Uroš Dojčinović sviraće na gitari, dok je sopran Tanja Andrijić.

Dođite u Vrnjačku Banju i uživajte u najsadržajnijem kulturno-umetničkom programu ovog leta.

Vidimo se!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.