PREDSTAVA „Putuj glumče” 21. MAJA NA LETNJOJ SCENI POZORIŠTA „PORTAL”

/ / Letnja scena, Pozorište Portal, Vesti / 17. 05. 2024.

Predstava „Putuj glumče”, koju igraju studenti treće godine glume u klasi profesora Irfana Mensura i asistenta Srdjana Ivanovića, održaće se u utorak, 21. maja, s početkom u 19.30, na Letnjoj sceni Pozorišta „Portal”, na Fakultetu savremenih umetnosti (Svetozara Miletića 12, Beograd).

Omaž glumačkoj profesiji: Predstava koja oživljava legende pozornice

U svetu pozorišta, glumci nisu samo izvođači uloga – oni su nosioci duha, inspiracije i nasleđa jedne umetnosti koja živi i diše kroz vekove.

Predstava nije samo omaž glumcu, već i čitavoj profesiji koja je svojom snagom i magijom oblikovala našu kulturu i identitet. Kroz nju, publika ima priliku da se ponovo zaljubi u pozorište, da oseti puls umetnosti u svakom pokretu i reči, i da se podseti zašto su legende poput Tadića, Janketića, Žigona i Velisavljevića večne inspiracije. 

Posebno mesto u srcima publike zauzima „najmlađi“ među glumcima – Vlasta Velisavljević, čije su energija, duhovitost i strast za pozorištem učinile da svaka njegova pojava na sceni bude nezaboravan događaj. Njegov talenat i posvećenost umetnosti oslikavaju suštinu glumačkog poziva, inspirišući i nove generacije umetnika i gledalaca.

Dođite u utorak, 21. maja, od 19.30 uživajte u izvedbi sjajnih mladih glumaca. Ulaz na predstavu je besplatan. Vidimo se!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.