Predstava studenata FSU „Dva mirisa ruže” igra se u Pozorištu na Terazijama. Ulaz je besplatan!

/ / Vesti / 13. 04. 2021.

Ako ste željni pozorišta i dobre glume, imamo sjajnu vest za vas. Studenti glume sa Fakulteta savremenih umetnosti vas pozivaju na svoju diplomsku predstavu „Dva mirisa ruže”, koja će se odigrati u Pozorištu na Terazijama.

Predstava je na programu u sredu, 14. aprila, od 18 časova, a ulaz je besplatan.

Mladi i talentovani glumci pokušaće da vam dočaraju odnos između dve prevarene žene u komadu Emilija Karabaljida, a režiju ove predstave potpisuje Janko Cekić.

Na sceni Pozorišta na Terazijama pojaviće se Maša Pantić, u ulozi Gabrijele, i Marijana Đurović kao Marlena. Koreografiju za komad uradila je profesorka FSU Ana Živanović, dok je muziku uradio Ninoslav Ademović.

„Da li će, naizgled izigrane, žene uspeti u svojoj nameri?”

„Komad Emilija Karabaljida govori o sukobu dve žene različitog obrazovanja i staleža. Na šta je sve spremna izneverena žena i dokle je spremna da ide u svojoj osveti? Povređene žene postaju saveznici, a znamo da ne postoji ništa jače od ženske solidarnosti. U ovom komadu pratimo priču dve žene od momenta njihovog upoznavanja, prepoznavanja i prijateljstva. Kroz kakve izazove i dileme, prikazane na duhovit način, prolaze njih dve na putu skupljanja novca za kauciju njihovog muža, koji je u zatvoru. Da li će, naizgled izigrane, žene uspeti u svojoj nameri?”

Janko Cekić

Pozivamo vas da dođete u sredu, 14. aprila, od 18:00 časova i uživate u glumi i ogromnom talentu mladih glumaca sa Fakulteta savremenih umetnosti. Pozorište na Terazijama otvoriće širom svoja vrata za sve ljubitelje teatra.

Vidimo se!