Predstava studenata FSU „Dva mirisa ruže” igra se u Pozorištu na Terazijama. Ulaz je besplatan!

/ / Vesti / 13. 04. 2021.

Ako ste željni pozorišta i dobre glume, imamo sjajnu vest za vas. Studenti glume sa Fakulteta savremenih umetnosti vas pozivaju na svoju diplomsku predstavu „Dva mirisa ruže”, koja će se odigrati u Pozorištu na Terazijama.

Predstava je na programu u sredu, 14. aprila, od 18 časova, a ulaz je besplatan.

Mladi i talentovani glumci pokušaće da vam dočaraju odnos između dve prevarene žene u komadu Emilija Karabaljida, a režiju ove predstave potpisuje Janko Cekić.

Na sceni Pozorišta na Terazijama pojaviće se Maša Pantić, u ulozi Gabrijele, i Marijana Đurović kao Marlena. Koreografiju za komad uradila je profesorka FSU Ana Živanović, dok je muziku uradio Ninoslav Ademović.

„Da li će, naizgled izigrane, žene uspeti u svojoj nameri?”

„Komad Emilija Karabaljida govori o sukobu dve žene različitog obrazovanja i staleža. Na šta je sve spremna izneverena žena i dokle je spremna da ide u svojoj osveti? Povređene žene postaju saveznici, a znamo da ne postoji ništa jače od ženske solidarnosti. U ovom komadu pratimo priču dve žene od momenta njihovog upoznavanja, prepoznavanja i prijateljstva. Kroz kakve izazove i dileme, prikazane na duhovit način, prolaze njih dve na putu skupljanja novca za kauciju njihovog muža, koji je u zatvoru. Da li će, naizgled izigrane, žene uspeti u svojoj nameri?”

Janko Cekić

Pozivamo vas da dođete u sredu, 14. aprila, od 18:00 časova i uživate u glumi i ogromnom talentu mladih glumaca sa Fakulteta savremenih umetnosti. Pozorište na Terazijama otvoriće širom svoja vrata za sve ljubitelje teatra.

Vidimo se!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.