Predstava Vide Ognjenović višestruko nagrađena na Sterijinom pozorju

/ / Vesti / 4. 06. 2019.

Profesorka glume i profesor emeritus na FSU Vida Ognjenović imala je sjajan nastup sa svojom predstavom „Kozocid” na 64. Sterijinom pozorju. Ova predstava oduševila je publiku 6. večeri festivala, a žiri joj je dodelio ukupno tri nagrade.

Predstava „Kozocid” izvedba je Gradskog pozorišta iz Podgorice, a gledalište Scene „Pera Dobrinović” u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu bilo je ne samo prepuno nego više nije mogla ni igla da stane.

Tekst za ovu dramu pisala je Vida Ognjenović, a ono što je specifično za njene predstave jeste da se ona našla i u ulozi reditelja, što je jako bitno, naročito za praizvedbe, jer pisac najbolje zna kako je zamislio da delo izgleda na sceni.

4 nagrade za „Kozocid”

Na 64. Sterijinom pozorju predstava Vide Ognjenović osvojila je ukupno 4 nagrade. Nagradu za najbolji tekst dobila je Vida Ognjenović, nagrada za najbolju ulogu pripala je Igoru Đorđeviću, dok je autor najbolje scenografije Geroslav Zarić. Najvažnija nagrada je svakako nagrada publike, a upravo ovo priznanje pripalo je predstavi „Kozocid” sa prosečnom ocenom 4,66.

Ova fantastična predstava vodi nas u „ljuti” crnogorski krš, okolinu Nikšića, samo ne daleko u prošlost kao ranije, već u vreme odmah nakon II svetskog rata, u doba obnove i izgradnje, u doba industrijalizacije i petoletki, direktiva i viših ciljeva, masovnog pretvaranja seljaštva u radničku klasu, u vreme pisanja nove istorije i stvaranja jednakih i jednakijih i svega onoga što odlikuje jednu totalitarnu ideologiju, koja je svojom zaslepljenošću prokockala svoju istorijsku šansu.

Čestitamo profesorki Vidi Ognjenović na ogromnom uspehu koji je napravila u okviru 64. po redu Sterijinog pozorja.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.