Profesori FSU predstavljaju srpsku savremenu umetničku scenu u Njujorku

/ / Izložbe-nastupi, Vesti / 18. 12. 2023.

S ponosom vam prenosimo da su profesori našeg fakulteta, Jovanka Mladenović i Đorđe Stanojević, izabrani da budu deo selekcije deset umetnika koji će predstavljati srpsku savremenu umetničku scenu u Njujorku. Oni izlažu svoje radove na izložbi pod nazivom „Pronalaženje načina“. Ovu izvanrednu izložbu je u četvrtak, 14.12.2023. godine, otvorio konzul Srbije u Njujorku, Vladimir Božović (http://www.gallerymc.org/h/).

Izložba „Pronalaženje načina“ pruža uvid u srpsku umetničku scenu kroz dela dve generacije umetnika koji se bave slikarstvom, crtežom i skulpturom. Njihova dela istražuju aktuelne teme kao što su otuđenost u današnjem društvu, klimatske promene, egzistencijalna nesigurnost i reinterpretacija istorije kroz prizmu popularne kulture.

Izložba će trajati dva meseca.

Veliko je zadovoljstvo biti jedan od umetnika koji predstavljaju Srbiju i domaću umetničku scenu u Americi. „Finding a Way – Serbian Contemporary Art in New York“ je izložba koja je pokrenuta privatnom inicijativom uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije i već je uspešno predstavljena u Vašingtonu (Ambasada Republike Srbije i Anacostia Arts Center, (https://anacostiaartscenter.com/about/) 2022. godine.

Velika nam je čast i zadovoljstvo što su se baš naši profesori našli na ovoj prestižnoj izložbi. Profesorima Jovanki Mladenović i Đorđu Stanojeviću želimo još mnogo ovakvih uspeha u daljem radu.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.