Profesorka FSU Ljiljana Blagojević dobitnica nagrade „Pavle Vuisić”

/ / Vesti / 11. 08. 2021.

Profesorka glume na Fakultetu savremenih umetnosti Ljiljana Blagojević svojoj bogatoj kolekciji nagrada i priznanja dodala je još jednu. Njoj je pripala ovogodišnja nagrada „Pavle Vuisić”, koja se dodeljuje za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima.

Nagrada će biti uručena na „Filmskim susretima” u Nišu

Nagrada koja se sastoji od plakete sa likom Pavla Vuisića, monografije i dokumentarne filmske istorije o dobitniku biće po tradiciji uručena na otvaranju Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma „Filmski susreti” u Nišu.

Naša proslavljena glumica do sada je snimila više od 50 filmova. Proslavila se glavnom ulogom u filmu Emira Kusturice „Sjećaš li se Doli Bel”.

Prvakinja je Drame Narodnog pozorišta u Beogradu od 1996. godine, a na sceni je odigrala preko 60 uloga iz klasičnog i savremenog repertoara.

Trenutno je angažovana na snimanju filma i serije „Heroji Halijarda”, reditelja Radoša Bajića, a pojaviće se i u kriminalističkoj seriji „Kljun”, Jelene Gavrilović i Uroša Tomića.

Vlasnica je brojnih nagrada i priznanja na ovim prostorima, među kojima su nagrade „Žanka Stokić”, „Sergej Bondarčuk”, „Carica Teodora”, „Joakim Vujić”, „Zlatni beočug” i „Zlatna antena”, a njima je sada dodato i veliko priznanje – Nagrada „Pavle Vuisić”.

Čestitamo profesorki Ljiljani Blagojević i želimo joj još mnogo ovakvih priznanja.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.