Promovišemo umetnost: FSU i RTV Herceg Novi ostvarili saradnju

/ / Vesti / 11. 10. 2023.

Fakultet savremenih umetnosti ostvario je saradnju sa RTV Herceg Novi koja će se ogledati u prikazivanju predstava u okviru revije filmova studenata na RTV Herceg Novi.

Promovisanje umetnosti i mladih talenata našeg fakulteta, ali i umetnosti uopšte, primarni је cilj ove izuzetne saradnje. Prva u nizu, u režiji našeg profesora i rukovodioca departmana za glumu Božidara Đurovića, biće prikazivana predstava „Zaboravljeni Šekspir”. 

Prikaz umetničkog dela kao motivacija za mlade 

Tim povodom naš profesor dao je izjavu za ovu televiziju u kojoj je istakao značaj saradnje i toga šta ona donosi studentima, mladim talentima, ali i onima koji bi želeli da se bave upravo poslom u vezi sa umetnošću.

„Ovde je reč o jednoj neobičnoj saradnji između Fakulteta savremenih umetnosti i jedne medijske kuće. Želim da se zahvalim RTV Herceg Novi na ovoj ideji, koju smatram veoma produktivnom i dobrom, jer će doprineti interesovanju mladih ljudi za umetnost, koji će imati priliku da vide umetničko delo u jednom posebnom obliku. Ovde nije reč o reklamiranju škole, već o tome da se u konkretnim okolnostima i sa određenim mogućnostima prikaže umetničko delo. Svakako treba imati na umu da bilo koja vrsta snimanja pozorišne predstave nikada ne može u potpunosti stvoriti onaj utisak koji stvaraju pozorišna predstava i taj direktan kontakt između gledaoca i glumaca na sceni, ali to je jedna vrsta televizijskog dokumenta koji će svedočiti o tome kakao su pozorišne predstave izgledale. Ovi prikazi predstava u velikoj meri mogu da doprinesu tome da gledaoci prate neka dela iz znamenite kulturne baštine, kako srpske tako i evropske i svetske.”

Takođe, profesor Đurović istakao je i koliko je ova saradnja značajna za same studente:

„Snimci koji će se prikazivati mogu biti veoma značajni zbog toga što je reč o najznačajnijim delima iz svetske kulturne baštine, dakle, naš fakultet insistira na tome da se studenti obrazuju i uče na najizazovnijim i najtežim delima iz domaće i svetske dramske literature.”

Radujemo se ovoj saradnji i sigurni smo da je naš fakultet ovim učinio pravi korak za naše studente, ali i mlade uopšte, a to je da motiviše upravo njih da se zainteresuju za umetnost.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.