Studenti ALUM-a na sceni Narodnog pozorišta

/ / Pozorište Portal / 22. 06. 2016.


Studenti završne godine Dramskih umetnosti – Glume Akademije lepih umetnosti i multimedija, u klasi profesora Božidara Đurovića, odigraće diplomsku predstavu pod nazivom Biti il’ ne biti, u četvrtak, 23. juna, u 20:30h, na sceni Raša Plaović u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Podrška najvećih imena umetničke scene

Predstava Biti il’ ne biti osmišljena je kao zanimljiv kolaž najznačajnijih dela Vilijama Šekspira: Otelo, Hamlet, Magbet i Romeo i Julija.

U njoj igraju mladi glumci, studenti završne godine ALUM-a, koji će vas navesti da zapamtite njihova imena: Aleksandar Petrović, Anđela Rajić, Irena Stanković, Nikola Todorović, Nikola Ugrinović i Vanja Pavlović. Kostim potpisuje Sara Milevska.

Novu generaciju glumaca će, pored brojnih poznatih imena domaće umetničke scene, podržati i njihov mentor, profesor Božidar Đurović i asistent Hadži Nenad Maričić.

Njihov naporan rad u protekle tri godine do sada je već nagrađivan mnogim predstavama i gostovanjima, nezaustavljivim aplauzima i odličnim kritikama. Sigurni smo da će oni i ovoga puta, na svojoj diplomskoj predstavi, opravdati očekivanja svojih profesora i oduševiti publiku.

Nove generacije na daskama koje život znače

Pored starijih kolega, svoje glumačko umeće i veštine iskazali su studenti prve i druge godine Dramskih umetnosti – Glume, koji su zaigrali na scenama nacionalnog teatra u okviru svojih završnih ispita.

Studenti I godine nastupili su u Narodnom pozorištu sa odlomcima različitih dramskih dela 15. juna, dok su dva dana kasnije, 17. juna, na sceni Raša Plaović njihove kolege sa II godine oduševile publiku predstavom Simpatija i antipatija (Ženidba i udadba itd…).

Mlađe kolege su pokazale zavidno umeće i rezultate vrednog rada na predstavama koje su sa svojim mentorima pripremale tokom protekle školske godine.

Svake godine Akademija lepih umetnosti i multimedija trud svojih studenata nagrađuje praksama i gostovanjima na najpoznatijim scenama i festivalima u zemlji i regionu. Oni su od početka školovanja uključeni u mnoga snimanja i savremene audio-vizuelne projekte, koji im omogućavaju da njihov portfolio na kraju studija bude ulaznica u najviše umetničke krugove i najpoznatije teatre.

Svim kolegama želimo puno sreće i glasnih aplauza.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.