Studenti dizajna enterijera predstavili se izložbom „Trash” na Mikser festivalu

/ / Vesti / 29. 05. 2019.

Fakultet savremenih umetnosti bio je deo ovogodišnjeg Mikser festivala, koji se od 24. do 26. maja održao na donjem Dorćolu. Moto festivala bio je cirkularna ekonomija i recikliranje, pa su u skladu sa tim studenti druge godine dizajna enterijera zajedno sa svojom profesorkom Vesnom Pejović napravili izložbu „Trash”.

Od eko-materijala napravili su prototipove nameštaja za decu, kao i lustera. Ovi predmeti deo su njihovih obaveznih radova na predmetima Dizajn nameštaja i Dizajn rasvete, na drugoj godini fakulteta.

Štand FSU među najposećenijim na festivalu

Objekti koji su izloženi su objedinjeni u celinu, ali se izdvaja i svaki pojedinačno – ličnim pristupom svakog od studenata ponaosob. Objekti su povezani 2D i 3D transformacijama i korišćenim reciklažnim materijalima.

„Radovi uglavnom predstavljaju objekte od dečjeg nameštaja, stabilno sedište za dete koje je ujedno i igračka. Drugi deo su lusteri izrađeni od kartona za jaja. Studenti su morali mnogo da se trude da dovoljno ošuplje strukturu da se ona ne bi zapalila, jer sam tražila da unutra bude obična sijalica. Dobili su sjajnu priliku da njihovi prototipovi budu isprobani od strane korisnika, to jest dece, i to je za njih bio zanimljiv momenat kada vide kako izgleda kada neko koristi ono što su oni napravili” – rekla je profesorka Vesna Pejović.

FSU postavka ostavila je veliki utisak na sve posetioce, pre svega zbog velike posvećenosti samih autora koji su svima objašnjavali kako su došli do finalnog proizvoda. Ovo je bila velika prilika da pokažu svoju kreativnost, da steknu iskustvo i da njihovi prototipovi budu isprobani od strane korisnika.

Pogledajte kako je bilo na Mikser festivalu na štandu FSU: 


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.