Studenti glume sa FSU deo predstave Siniše Kovačevića „Godine vrana” u Narodnom pozorištu

/ / Vesti / 22. 03. 2022.

Studenti glume sa FSU nastavjaju da prikazuju svoj talenat na pozorišnim scenama širom Srbije. Ovoga puta nastupili su na onoj najznačajnijoj. Bili su deo ansambla u predstavi „Godine vrana” u režiji Siniše Kovačeviča, koja je ovog marta premijerno izvedena na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, a biće deo redovnog repertoara.

Neke od glavnih uloga u ovoj predstavi igraju i predavači sa Fakulteta savremenih umetnosti: Ljiljana Blagojević i Kalina Kovačević, a učestvuju i studenti druge i treće godine glume: Teodora Gačić, Marija Marković, Nina Zečević, Aron Bugarski, Milan Кuzmanović, Ilija Blagojević, Uroš Кončar, Željko Кrstić, Anja Dinić, Sava Milutinović, Nataša Lasica, Marija Bogdanović, Ljubica Ikić, Nikola Dragašević, Marija Penić, Anđela Trišić, Stefan Fišer, Željana Nedeljković, Una Кozić.

Priča o Beogradu nakon oslobođenja u Prvom svetskom ratu

Radnja predstave smeštena je u 1917. i 1918. godinu, u period nakon oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu. To je vreme neočekivanih ljubavi, oficirskih dvoboja, tihih sahrana, bežanije, spasavanja časti, prekog suda, vešala i izroda, ali i vreme kada čak i vrane napastvuju grad i nebo pretvaraju u crni oblak.

U središtu priče nalazi se porodica Rajić, čiji se život, nakon jedne sitne krađe uglja, učinjene u krajnjoj nuždi tokom ratnih godina, menja iz korena i pretvara u tragediju.

Učiteljicu Juliju Кavran igrala je Кalina Кovačević, a njenog muža – pravnika Alojza tumačio je Aleksandar Srećković; sanitetskog majora Živojina Rajića dočarao je Petar Strugar; njegova majka Кatica bila je Ljiljana Blagojević, žena Ljubinka – Sonja Кolačarić, a u roli Mijata Tamnavca nastupio je Bojan Кrivokapić.

Pogledajte delić atmosfere iz Narodnog pozorišta: 

 


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.