Studenti glume sa FSU osvojili dve nagrade na Internacionalnom teatarskom festivalu (INTEF)!

/ / Vesti / 23. 08. 2022.

Fakultet savremenih umetnosti ima čime da se ponosi! Studenti glume u klasi Miloša Đorđevića i Tadije Miletića briljirali su na Internacionalnom teatarskom festivalu (INTEF) i sa svojom predstavom „Ribarske svađe” osvojili dve nagrade – nagradu za najbolju predstavu po odluci žirija učesnika i nagradu za najbolju sporednu ulogu po odluci oba žirija, koja je pripala mladom glumcu Urošu Končaru.

Predstava „Ribarske svađe” tako je, nakon prošlogodišnjeg uspeha na festivalu u Obrenovcu, kada je takođe osvojila dve nagrade (za najbolju predstavu i za najboljeg sporednog glumca), očarala i publiku i žiri na Mišaru kod Šapca.

Nagrade na INTEF-u je na završnoj večeri festivala dodelila direktorka Nina Stokić. Ovo je treća godina zaredom da se održava ovaj festival, i to pod pokroviteljstvom Grada Šapca i Ministarstva kulture i informisanja. Time je uspeh glumaca i profesora sa FSU veći, jer je konkurencija i ove godine bila ozbiljna.

Prijemni ispit za novu klasu – 1. i 2. septembra!

Praksa ispred teorije i nastupi još za vreme studija samo su deo onoga što studentima glume pruža studiranje na Fakultetu savremenih umetnosti. Ukoliko i vi želite da budete deo naredne generacije ove izuzetno uspešne klase, koja godinama niže uspehe na različitim festivalima i nastupa na scenama širom naše zemlje, sada je pravo vreme da iskoristite tu priliku.

Profesori Miloš Đorđević i Tadija Miletić preuzimaju narednu generaciju mladih glumaca, a slobodnih mesta ostalo je veoma malo. Prijemni ispit zakazan je za 1. i 2. septembar u prostorijama FSU. Prijavite se što pre i obezbedite svoje mesto u klasi uspešnih.

Kako izgleda prijemni ispit za glumu na Fakultetu savremenih umetnosti, pogledajte OVDE.

Pogledajte kako je izgledalo izvođenje predstave „Ribarske svađe” na ovogodišnjem Internacionalnom teatarskom festivalu (INTEF):


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.