Studentkinje Fakulteta savremenih umetnosti nastupaju na festivalu „Čkaljini dani” u Kruševcu

/ / Vesti / 21. 03. 2024.

Studentkinje master studija glume Fakulteta savremenih umetnosti Jana Dekanski i Andrijana Dragnić predstaviće se publici u Kruševcu na predstojećem akademskom festivalu „Čkaljini dani”. One će 29. marta izvesti svoju prošlogodišnju ispitnu predstavu „Prst” autora Doruntine Baše.

Festival „Čkaljini dani” je akademski događaj posvećen promociji mladih talenata i savremene umetničke prakse. Studentkinje Jana Dekanski i Andrijana Dragnić, koje su zbog svog talenta već zapažene na sceni, imaju čast da budu deo ovog značajnog događaja.

Predstava „Prst” je priča o dve žene koje su nesrećna sudbina i tradicija osudile na život pod istim krovom. Ne uspevajući da ostvare normalnu komunikaciju, sve probleme stavljaju pod tepih iz straha da bi pokretanje priče moglo da otvori stare ali i nove rane. Zbog surove realnosti, dopuštaju sebi da sanjaju i maštaju, jer jedino u snovima imaju potpunu slobodu. Ne mogu zajedno, ali ni jedna bez druge. Kako izgleda dan kada jedna od njih pokuša da promeni nešto?

Posetioci festivala „Čkaljini dani” imaće priliku da uživaju u jedinstvenom umetničkom doživljaju i vide kako mlade snage glumačke scene interpretiraju kompleksne teme kroz svoj performans.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.