Svečano otvorena izložba radova nastavnika i saradnika ITS-a „REFLEKSIJE U DIGITALNOJ MULTIMEDIJI”

/ / Vesti / 17. 03. 2023.

U sredu, 15. 3, otvorena je izložba radova nastavnika i saradnika ITS-a „Refleksije u digitalnoj multimediji”, koju ćete moži da pogledate u Galeriji Fakulteta savremenih umetnosti, u Svetozara Miletića 12, od 15. do 30. marta. Zbog nesvakidašnjeg koncepta, izložba je oduševila posetioce, ljubitelje tradicionalne ali i savremene umetnosti.

Izloženi radovi su koncepcijski povezani sa predmetima koje nastavnici i saradnici predaju na ITS-u i pružaju uvid u umetničko-pedagoški pristup, promišljanje i proces kreiranja umetničkih dela. Studentima, široj i stručnoj publici ovom izložbom se pokazuje analitičko-kritički pristup u procesu kreiranja dela digitalne multimedije i kako biti kompetentan, referentan i relevantan u oblasti digitalne multimedije.

Digitalna multimedija obuhvata pojmove „digitalno” i „multimedija”, gde digitalno (umetnost i dizajn) ukazuje na specifičnost digitalne obrade podataka (slika, zvuk, tekst…) u odnosu na analogno (manuelno), dok multimedija predstavlja sistem koji omogućava kontrolisanje i kombinovanje različitih vrsta medija (tekst, zvuk, kompjuterska grafika ili animacija) digitalnom tehnologijom.

Pojam „refleksija” (u digitalnoj multimediji) uključuje prikazivanje konceptualne i vizuelne strukture dela u domenu digitalne umetnosti.

Prva kolektivna izložba radova nastavnika i saradnika ITS-a je prilika za sve ljubitelje umetnosti da upoznaju recentne pristupe i procese kreiranja umetničkih dela na ovom prestižnom fakultetu. Ova izložba predstavlja važan događaj u životu škole, koji pruža jedinstvenu priliku za razumevanje analitičko-kritičkog pristupa u procesu kreiranja dela digitalne multimedije i koliko je značajno biti kompetentan, referentan i relevantan u ovoj oblasti. Sve ovo čini ovu izložbu neodoljivom za svakog ljubitelja umetnosti i savremenih tehnologija i zato pozivamo sve zainteresovane da dođu i uživaju u izložbi „Refleksije u digitalnoj multimediji”.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.