Zlatna medalja za profesora Uroša Dojčinovića

VELIKA ČAST: Profesor Uroš Dojčinović dobio zlatnu medalju za zasluge

/ / Vesti / 20. 02. 2020.

Redovni profesor Fakulteta savremenih umetnosti prof. dr Uroš Dojčinović dobio je veliko priznanje za svoj minuli rad.

On je 15. februara, povodom Dana državnosti Republike Srbije, odlikovan zlatnom medaljom za zasluge, koju mu je na svečanosti u Predsedništvu uručio predsednik Srbije. 

Odlikovanje i zlatna medalja profesora Uroša DojčinovićaDojčinović je ovo odlikovanje dobio za izuzetne zasluge u kulturnim delatnostima, a posebno u muzičkoj umetnosti.

Dojčinović u odabranom društvu

Pored profesora Dojčinovića, ovo odlikovanje dobili su mnogi velikani iz raznih oblasti života, a dovoljno je reći da se našao u društvu Petera Handkea, Mire Banjac, Milovana Vitezovića, Nikole Pilića, Miloša Zemana i mnogih drugih.

Uroš Dojčinović je redovni profesor Fakulteta savremenih umetnosti, na predmetima Metodologija umetničkog istraživanja i Tehnika pisanja naučno-umetničko istraživačkog rada. Uža specijalnost su mu žičani instrumenti, a, između ostalog, dobitnik je i Vukove nagrade za izuzetan doprinos razvoju kulture u Republici Srbiji i svesrpskom kulturnom prostoru, kao i zlatne medalje za virtuoznu interpertaciju na gitari na 2. Internacionalnom muzičkom festivalu „Eduardo Fabini”, Montevideo (Urugvaj).

Fakultet savremenih umetnosti od srca čestita svom profesoru na ogromnom priznanju!