Velika izložba studenata i profesora

/ / Izložbe-nastupi, Vesti / 6. 09. 2017.

Umetnički paviljon „Cvijeta Zuzorić“ u periodu između 7. i 22. septembra biće centar okupljanja svih zaljubljenika u umetnost, jer se upravo tada održava izložba studenata i profesora sa Departmana vizuelnih umetnosti Fakulteta savremenih umetnosti.

Posetioci izložbe moći će da pogledaju izabrane radove studenata i profesora svih nivoa studija sa programa Likovne umetnosti i Dizajn (Vizuelne komunikacije, Dizajn enterijera, Dizajn kostima), saznaju kako izgleda koncept savremenog umetničkog obrazovanja u epohi tranzicije i koji su to likovno-vizuelni problemi zajednički i za studente i za njihove profesore, i uživaju u bogatom pratećem kulturno-umetničkom programu.

ALUM-izlozba-upcz_740x300

Nesvakidašnje umetničko iskustvo

Na grupnoj izložbi biće postavljeno oko 60 radova studenata i dvadesetak radova profesora koji će istaći umetničko delo kao čulno iskustvo zasnovano na tehničkim znanjima, pokazati koncept projektovanja i oblikovanja individualnog i društvenog života kroz direktnu međuljudsku saradnju i podstaći razvoj lične umetničke strategije, raznovrsnost likovnog istraživanja, mnogoznačnost umetničkog mišljenja i otvorenost prema novim medijima.

Među studentima FSU je i predstavnik Srbije na Venecijanskom bijenalu, doktorand Dragan Zdravković, a među profesorima Vladimir Veličković, Slobodan Trajković, Saša Filipović, Gordan Nikolić, Zoran Todović, Petar Đuza, Đorđe Stanojević, Mihailo Lujak, Sonja Krstić i drugi.

U okviru pratećeg programa izložbe, publika će moći da poseti tribine, predstave i koncerte studenata i profesora dramskih studija, muzičkih studija i umetničke produkcije. Izložbu će otvoriti predstavnici Fakulteta savremenih umetnosti, a prateći program prvog dana vodiće glumica i profesorka Biljana Đurović. U muzičkom delu programa nastupiće gostujući prof. Vasil Hadžimanov.

Jubilej i nova epoha fakulteta

Izložbom u UP „Cvijeta Zuzorić“ FSU će proslaviti jubilej 20 godina od osnivanja i najaviti novu epohu u svom pedagoškom radu koji će nastaviti pod nazivom Fakultet savremenih umetnosti.

Takođe, drugog dana izložbe biće održana i dodela nagrada u okviru „Osvoji tablet” konkursa za najkreativniji odgovor na pitanje „Zašto voliš umetnost?”, koji je organizovao Fakultet savremenih umetnosti. Kompletan plan i program grupne izložbe u UP „Cvijeta Zuzorić“ možete videti i preuzeti na ovom linku.

Publika će moći da se upozna sa novim savremenim konceptom umetničkog obrazovanja na Fakultetu savremenih umetnosti na akreditovanim studijskim programima sva tri nivoa studija likovnih, primenjenih i dramskih umetnosti i umetničke produkcije, kao i sa programom kreativnih komunikacija i muzičkih umetnosti, koji je u planu.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.