Velika žurka, mnogo dobre zabave i vrhunska premijera filma obeležili početak Dana savremenih umetnosti

/ / Vesti / 3. 06. 2019.

Dani savremenih umetnosti svečano su otvoreni u utorak, 28. maja, u Dorćol Platzu. Velika gužva, dobra svirka, odličan film i inspirativna izložba radova srednjoškolaca označili su početak ove tradicionalne manifestacije u režiji Fakulteta savremenih umetnosti.

Dane je svečano otvorio dekan FSU Saša Filipović, koji je pozdravio sve prisutne, a potom je usledila svečana dodela diploma svršenim studentima.

Poželeo im je mnogo sreće u nastavku umetničke karijere i poručio da su vrata fakulteta za njih uvek otvorena.

Usledio je mali muzički intermeco u izvedbi „Dua Albatros”, koji su svoju numeru izveli na klaviru i trombonu, i za to su nagrađeni gromoglasnim aplauzom.

Nagrade za najkreativnije srednjoškolce

Profesorka slikarstva Ružica Bajić Sinkević pozdravila je sve prisutne srednjoškolce koji su učestvovali u nagradnom konkursu koji je ove godine organizovan na temu TELO.

U Dorćol Platzu bila je postavljena izložba svih radova koji su pristigli na konkurs, a pobednici su preuzeli vredne nagrade. Ani Simić, učenici Dizajnerske škole iz Beograda, pripala je glavna nagrada – školovanje na FSU.

„Metronomski um” oduševio publiku u Dorćol Platzu

Od 20:30 prisutni su imali prilike da uživaju u premijeri filma „Metronomski um”, koji je delo studenata druge godine produkcije. Glavne uloge tumačili su velikani srpskog glumišta – Tihomir Stanić, Sloboda Mićalović, Viktor Savić i Nebojša Milosavljević.

Tika Stanić je iz prvog reda pratio premijeru, a film je oduševio prisutnu publiku.


 

„Gimnazijalci” i di-džej Srđan zagrejali atmosferu

Prijatno veče do usijanja su doveli sjajni muzičari iz benda „Gimnazijalci”, inače učenici Savremene gimnazije, i di-džej Srđan, koji je izborom muzike doprineo sjajnoj atmosferi na otvaranju Dana savremenih umetnosti.

Dani se nastavljaju već sredinom juna, kada su na repertoraru Narodnog i Jugoslovenskog dramskog pozorišta predstave studenata glume, a dobrodošlicu će vam 14. juna, od 18 časova, poželeti i Fakultet savremenih umetnosti, gde će biti svečano otvorena godišnja izložba radova studenata vizuelnih umetnosti.

U iščekivanju narednih događaja tokom leta pogledajte kako je bilo na otvaranju Dana savremenih umetnosti i čekamo vas na narednim događajima tokom leta. Ulaz na sve događaje je besplatan.

Vidimo se!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.