Zapaženo učešće FSU i ITS studenata na Studentskom simpozijumu CCHE 2024 Konferencije

/ / Vesti / 5. 02. 2024.

Studentski simpozijum održan u okviru konferencije „Izazovi savremenog visokog obrazovanja” (CCHE) za 2024. godinu privukao je značajnu pažnju studenata ITS-a i FSU. Događaj se održao 2. februara, kako u prelepom okruženju Kopaonika tako i onlajn, omogućavajući prezentovanje širokog spektra istraživačkih radova i diskusiju o njima. Od 19 pristiglih radova devet pripada studentima FSU i ITS. 

U nastavku su kratki opisi tih radova:

FSU:

„Razumevanje prostora i procesa učenja u novomedijskom društvu” – Aleksandra Svetlik: Rad istražuje kako novi mediji oblikuju prostor i procese učenja, te kako se obrazovne institucije mogu prilagoditi ovim promenama.

„Pozitivni efekti globalizacije koji utiču na obrazovanje i društvo” – Lenka Petrović: Rad istražuje kako globalizacija može imati pozitivan uticaj na obrazovanje i društveni razvoj, promovišući međukulturalno razumevanje i saradnju.

„Izazovi proučavanja prošlosti i kreiranje budućnosti: Muzeji i visoko obrazovanje pred digitalnim izazovima” – Marija Raičković: Ovaj rad razmatra kako digitalna era utiče na muzeje i visoko obrazovanje, posebno u kontekstu proučavanja prošlosti i kreiranja budućnosti.

„Stereotipi u obrazovanju” – Nevena Trkulja: Analiziraju se prisustvo i uticaj stereotipa u obrazovnom sistemu, te kako oni mogu uticati na proces učenja i razvoj studenata.

„Globalizacija i interkulturalno obrazovanje” – Sara Nikolić: Istraživanje je fokusirano na potrebu za integracijom interkulturalnog obrazovanja u kurikulume kao odgovor na izazove i prilike koje donosi globalizacija.

„Maksimiranje korisnosti menadžera” – Nađa Božić i Stefan Aleksandar Knežev: U pitanju su dva rada koja se bave ključnim aspektima efikasnosti vođenja organizacija, naglašavajući važnost razvoja veština menadžmenta u savremenom poslovnom okruženju.

ITS:

„Tehnološki izazovi savremenog visokog obrazovanja” – Milica Vujović: Rad se fokusira na različite tehničke izazove koji oblikuju trenutno i buduće stanje visokog obrazovanja, naglašavajući potrebu za integracijom novih tehnologija u edukativne procese.

„Hrišćanstvo i veštačka inteligencija” – Bogdan Košutić: Ovo istraživanje se bavi etičkim i filozofskim pitanjima koja proizilaze iz interakcije između hrišćanstva i razvoja veštačke inteligencije.

 

Ovi radovi su pokrenuli značajne diskusije među učesnicima, pružajući uvid u različite perspektive i podstičući dalje istraživanje u mnogim oblastima. Studentski simpozijum CCHE konferencije za 2024. godinu ostvario je svoj cilj, pružajući studentima mogućnost za prezentovanje njihovih radova, razmenu ideja i sticanje novih znanja, čime je doprineo obogaćivanju akademske zajednice.

Detalje sa Studentskog simpozijuma možete videti na sajtu CCHE konferencije: www.cche.rs, kao i u galeriji. 


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.