FSU suorganizator izložbe COANTIVIRUS, koja je posvećena borbi protiv koronavirusa

/ / Vesti / 3. 04. 2020.

Fakultet savremenih umetnosti od početka aktuelne zdravstvene situacije uključen je u mnoge aktivnosti koje ljudi preduzimaju da bi se borili protiv koronavirusa. Pored toga da ostanemo fizički zdravi, jako je važno da brinemo i o svom mentalnom zdravlju, da hranimo i dušu i telo i da, koliko smo u mogućnosti, utolimo svoju glad za kulturom.

FSU organizator izložbe coantivirus

FSU je zbog toga odlučio da postane suorganizator izložbe COANTIVIRUS, koja je otovrena online, a trajaće sve do kraja vanrednog stanja u Srbiji.

Radovi šest studenata i profesora FSU na izložbi

Od profesora i studenata FSU, na izložbi učestvuju: profesori Saša Filipović, Đorđe Stanojević, Ružica Bajić Sinkević i Dragan Ćalović, student master studija Mile Šaula i student osnovnih studija grafičkog dizajna Nadica Đorđević.

Naš fakultet uključen je u suorganizaciju izložbe u formi ustanova koje su dale podršku. Organizator izložbe je Umetnički centar iz Čengdua (Sečuan, Kina) NY20+, a u podršci Čengdu Nongjuan Međunarodnog umetničkog sela.

Podsetimo, od samog početka epidemije, profesor digitalnog vajanja Bogdan Čontoš i njegovi studenti uključili su se u izradu vizira i maski za zdravstvene radnike koje sami štampaju na 3D štampačima. Na taj način FSU, svestan situacije, pokazao je društvenu odgovornost i umetničku angažovanost u vreme pandemije, kada je važnije nego ikad pre primeniti ono što smo naučili.

Posetite izložbu COANTIVIRUS, ostanite kod kuće i ostanite zdravi!


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.