Posetite izložbu ilustrovanih filmskih plakata Stevana Aleksića u MTS dvorani

/ / Vesti / 22. 06. 2022.

Izložba ilustrovanih filmskih plakata Stevana Aleksića, vizuelnog umetnika, scenografa, ilustratora i profesora na Fakultetu savremenih umetnosti, otvorena je za posetioce u Galeriji MTS dvorane tokom celog leta.

Profesor na Departmanu vizuelnih umetnosti svojim radom je zainteresovao i Dizni produkciju, te je poznat i po ilustrovanju alternativnog postera za animirani film „Baz svetlosni”, koji će biti dostupan na najavljenoj izložbi.

Profesor Aleksić posebno ističe selekciju od deset plakata, koji se nalaze u Galeriji Dvorane, a zauzimaju značajno mesto na svetskom sajtu alternativnih filmskih plakata – AMP (Alternative Movie Posters).

Nemali broj radova u okviru njegovog stvaralaštva čine plakati za neke od najpoznatijih domaćih filmova, a mnoge radove poseduju poznati srpski glumci, poput Predraga Perišića, Bojane Maljević, Milene Radulović, Zorana Amara, Dejana Karaklajića, Nikole Koja, Joce Jovanovića, Milovana Vitezovića, Đorđa Kadijevića i drugih.

Talenat profesora Aleksića oduševio je i slavnog holivudskog glumca Žan-Kloda van Dama, koji je na svom Fejzbuk profilu javno pohvalio ilustraciju plakata za film „Kik-bokser”, kao i plakat nastao povodom obeležavanja 31 godine od premijere filma „Lavlje srce”.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.