Studenti FSU otvorili izložbu „Tokovi” Đorđa Stanojevića u Galeriji ULUS

/ / Vesti / 26. 09. 2022.

Izložba „Tokovi”, čiji je autor Đorđe Stanojević, profesor i rukovodilac Departmana vizuelnih umetnosti na FSU, otvorena je u sredu, 21. septembra, u Galeriji ULUS u Beogradu. Otvaranje je bilo emotivno za autora, jer su mu u predstavljanju izloženih radova pomogli njegovi studenti.

Studenti likovnih umetnosti na doktorskim i master studijama sa Fakulteta savremenih umetnosti kojima je Đorđe Stanojević mentor govorili su o delima svog profesora pred prisutnom publikom.

„Imao sam tu čast da mi oni otvore izložbu. Moji studenti. Bilo je stvarno divno! Ponosan sam”, rekao je Đorđe Stanojević u obraćanju prisutnima.

Posetite izložbu „Tokovi” do 13. oktobra

Izložba će trajati do 13. oktobra i biće organizovana stručna vođenja za građanstvo i studente našeg fakulteta.

Profesor Stanojević kroz svoju metodologiju rada spaja prirodne procese sa umetničkim. Sve svoje radove radi ispod otvorenog neba, u prirodi, bez obzira na vremenske prilike. Tako nastaju radovi koji predstavljaju dijalog sa prirodom. U takvim situacijama slika postaje medij u pokidanoj vezi između čoveka i prirode.

Dijalog je ključna reč. On se putem slike (ali i kroz sliku) povezuje sa prirodom. U tom dijalogu nastaje sadržaj slike. U procesu rada slika je u horizontalnom položaju, na zemlji. Đorđe koristi prirodne pigmente i medijume na platnu. Dejstvo prirodnih sila ne sputava ga u tom procesu; on ih prati. Tako nastaju tokovi.

Prati ih i usmerava, puštajući ih da formiraju sliku. Javlja se dijalektika između namere i slučajnosti koje postaju Jedno. U tom procesu uvek se stiče novo znanje o svetu, energijama, tokovima…

Posetite Galeriju ULUS (Knez Mihailova 37) i uživajte u umetnosti koju stvara profesor Đorđe Stanojević.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.