Prijavi se i postani deo nove klase

Za pripremnu nastavu prijavite se telefonom: +381(11)4011.216. Od naših savetnika za upis saznaćete i sve ostale detalje u vezi sa prijemnim ispitom.

Iskoristite priliku da postanete deo nove generacije po povoljnijim cenama do kraja meseca, posle toga cene školovanja se povećavaju.

Postani deo nove klase FSU. Prijavi se ovde >>

 

 

Predstavi svoje ideje na originalan način

Želiš da svoja znanja iz oblasti grafičkog izražavanja unaprediš posebno razvijajući znanja o tome kako komunicirati bez reči.

Modul Vizuelne komunikacije na master studijama dizajna namenjen je upravo onima koji žele da na savremen, moderan i što jasniji način iznesu svoje ideje i razmišljanja, bilo da je to samostalan rad, ili je u službi nekog klijenta.

Šta podrazumeva pojam vizuelnih komunikacija?

Vizuelne komunikacije u svojoj osnovi predstavljaju kreativan proces u kojem kombinujete vizuelnu umetnost i modernu tehnologiju da predstavite svoje ideje. Sve počinje sa porukom koja u rukama talentovanog dizajnera postaje vizuelna i prevazilazi okvire reči i slika.

Na Fakultetu savremenih umetnosti na raspolaganju vam je najmodernija tehnologija, savremeno opremljene prostorije, ateljei i slušaonice u kojima možete razvijati svoje dizajnerske ideje i zadatke.

Naučićete da kroz kontrolisanje boja, tipova, pokreta, simbola i slika kreirate vizuelni dizajn koji je informativan, edukativan ili zabavan određenom tipu publike.

Steknite prestižne međunarodno priznate sertifikate

Školovanje na FSU studentima omogućuje da steknu znanje u Autodesk programima kao što su AutoCAD i 3ds Max, a poznavanje rada u Adobe softveru povećava njihovu produktivnost i daje im mogućnost da prošire svoju delatnost.

Prestižni Adobe i Autodesk sertifikati priznati su svuda u svetu i omogućavaju vam da radite i u Srbiji i u inostranstvu.

Autodesk sertifikacija

 • AutoCAD Certified User/Professional;
 • Autodesk 3ds Max Certified User.

Adobe sertifikacija

 • ACP Visual design using Photoshop;
 • ACP Graphic design & illustration using Adobe Illustrator;
 • ACP Print & digital media publication using Adobe InDesign;
 • ACP Web authoring using Adobe Dreamweaver;
 • ACP Digital video using Adobe Premiere Pro;
 • ACP Visual effects & motion graphics using Adobe After Effects;
 • ACP Multiplatform animation using Adobe Animate CC.

Koji su ciljevi ovog modula na master studijama dizajna?

Kao svoj glavni cilj, modul vizuelnih komunikacija ima ideju da je dizajner taj koji može da napravi razliku, i to ne samo u strategiji i razvoju biznisa u kojem je angažovan nego i na globalnom nivou.

Za vreme školovanja studenti rade na projektima koji teže da imaju pozitivan uticaj na kulturološke različitosti, koji imaju etičku i kritičku notu i koji različitim društvenim temama daju vizuelnu formu.

Naši studenti svojim radovima značajno utiču na budućnost vizuelne kulture i komuniciranja i postaju dizajneri koji su u stanju da razumeju širu sliku pozicije grafičkih komunikacija u savremenom društvu kao i formiranje i usmeravanje novih pravaca u vizuelnom izražavanju.

Kako izgledaju master studije Vizuelnih komunikacija?

Master studije vizuelnih komunikacija deo su master programa Dizajn i traju dve godine, odnosno četiri semestra. Nastavni program sadrži i teorijski i praktični deo, na kraju se radi završni master rad, a po završetku dobijate 120 ESPB bodova i titulu – master dizajner.

Steći ćete znanja iz oblasti prostorne grafike, grafičkog oglašavanja, crtanja, 3D modelovanja, ilustrovanja i kulture govora i komunikacije.

Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

 • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
 • uslove školovanja;
 • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
 • utiske studenata – vaših budućih kolega;
 • ko će biti vaši predavači;
 • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.