Na FSU završena prva nedelja online nastave: Kolega, jel’ Vi to predajete praznoj učionici?!

/ / Vesti / 26. 03. 2020.

Fakultet savremenih umetnosti brzo je odgovorio na trenutnu situaciju u Srbiji i svetu i, odmah nakon zatvaranja prostorija fakulteta, svojim studentima ponudio je alternativu. Predavanja se prate online, putem chata i emaila uspostavljena je komunikacija sa profesorima, tako da studenti ne gube mnogo od nastave.

prva nedelja online nastave na FSU

Na Fakultetu savremenih umetnosti, mestu gde umetnost i tehnologija govore istim jezikom, moguće je primenjivati online učenje zahvaljujući najsavremenijoj Distance Learning platformi za učenje na daljinu. Svaki početak je težak i trebalo je malo vremena da se uigraju kako profesori, tako i studenti, posebno jer je FSU umetnički fakultet, čiji časovi sadrže dosta praktičnog rada, ali prva nedelja online nastave na FSU protekla je sjajno.

Studenti nasmejali profesora Stanojevića, ali i postavljali ozbiljna pitanja putem Live chata

Šef Departmana vizuelnih umetnosti na FSU, Đorđe Stanojević, držao je studentima predavanje iz predmeta Likovna forma.

„U početku mi je bilo veoma teško. Ovo je iskustvo koje nikad nisam imao. Imao sam utisak da predajem golim zidovima, ali su me reakcije studenata i ohrabrile i oduševile. Bilo je tu i ozbiljnih pitanja, ali i preko potrebnog humora. Zajedno smo izgurali, organizovali i konsultacije i zaista sam prezadovoljan kako je sve proteklo”, rekao je Đorđe Stanojević.

Jedan od studenata sa smera Game Art, Marko Milojević, najpre se našalio sa svojim profesorom i poslao mu sliku čuvenog Nikole Simića iz filma „Lajanje na zvezde”, na kojoj je napisao: „Kolega, jel’ Vi to predajete praznoj učionici”, da bi se ubrzo uozbiljio i poslao:

„Poštovanje, profesore, hteo sam samo da Vam čestitam na predavanju, verujem da je teško raditi u praznoj učionici, ali sam sve vreme imao utisak da se nekome u lice obraćate, što je predavanje učinilo podjednako dobrim kao i prethodna. Puno sreće u narednim predavanjima i verujem da će se uskoro sve vratiti na staro”, napisao je Marko svom profesoru.

Interesantni online zadaci za one najvrednije

I profesorka finansijskog menadžmenta, Milena Ilić, zadovoljna je kako je protekla prva nedelja online nastave.

„Trudila sam se da izlaganja učinim zanimljivim, da podstaknem učešće studenata, da se ne svodi sve na „ex cathedra” predavanja. Postavljala sam im i pitanja, odnosno davala im teme za razmišljanje, npr: kakav je indeks humanog razvoja Srbije, te u koju kategoriju spada Srbija. Kada sam pričala o javnom dugu, predložila sam studentima da istraže koliki je javni dug Republike Srbije, te da utvrde da li Srbija spada u visoko zadužene zemlje. Pozivala sam studente da budu aktivni i da daju odgovore na ova pitanja. Danas su dva studenta tokom predavanja dala odgovore putem emaila. Nakon predavanja studenti su se takođe javljali emailovima, govorili da su pogledali prezentacije i stream. Biće sve još bolje u narednom periodu, sigurna sam”, rekla je profesorka Ilić.

U iščekivanju da se sve vrati na staro, pa da studenti ponovo mogu u svoje klupe, a profesori za katedre, na Fakultetu savremenih umetnosti trude se da svojim studentima obezbede nesmetane uslove za rad i da oni ne gube od nastave u drugom semestru, kako bi na najbolji mogući način uspeli da pripreme ispite za neke od sledećih ispitnih rokova.

Uključite se što više, pratite live streamove predavanja, postavljajte svojim profesorima pitanja. Kreirajte i stvarajte i ostanite sigurni i zdravi.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.