fsu otvara festival

Profesor FSU i njegova dečja dramska grupa autori videa koji će otvoriti konkurs za festival „PRIX ITALIA”

/ / Vesti / 24. 04. 2020.

Ovih dana obaveštavali smo vas o tome kako su studenti FSU bili kreativni, ali za njima nimalo ne zaostaju ni profesori našeg fakulteta.

FSU i Radio Beograd u saradnji

U vreme vanrednog stanja članovi Dečje dramske grupe Radio Beograda, kojom rukovodi reditelj i profesor na FSU Petar Stanojlović, zajedno sa glumicom Isidorom Rajković, redovno su kreativni. Posle 70 godina postojanja, ova prestižna dramska grupa prvi put je na onlajn-probama, scenu je zamenila ekranima, pa su se u duhu multimedijalnosti članovi ove grupe okrenuli novom vidu kreativnosti u formi video-radova u različitim žanrovskim oblicima.

Pozdrav za drage kolege iz Italije

Na poziv festivala „PRIX ITALIA”, Dečja dramska grupa Radio Beograda, kojom rukovodi šef Departmana menadžmenta umetničke produkcije i medija na FSU Petar Stanojlović, poslala je kreativnu video-poruku u susret ovom prestižnom festivalu i celoj Italiji. Ovaj pozdrav u ime Dečje dramske grupe, samog Radio Beograda i RTS-a u celini otvoriće konkurs za festival „PRIX ITALIA”!

Pozdravni video možete pogledati OVDE.

Paralelno sa pomenutim, Dečja dramska grupa Radio Beograda za svoj matični prostor, Radio Beograd, redovno snima audio-radove u vidu skečeva, u onlajn-režiji koleginice Marije Krstić, koji se redovno emituju na programu Radio Beograda.