studenti fsu kod kuće

Stanje vanredno, kreativnost redovna: Studenti FSU u akciji #OSTANIKODKUĆE

/ / Vesti / 9. 04. 2020.

Studenti FSU nastavu u doba vanrednog stanja prate online, ali to ne znači da su manje kreativni nego kada svoju praksu i vežbe obavljaju na fakultetu. Naprotiv! Stanje je možda vanredno, ali je kreativnost redovna. Pa čak i veća nego inače.

akcija studenata FSU #ostanikodkuće

Na inicijativu i poziv profesora Petra Stanojlovića, studenti Menadžmenta umetničke produkcije i medija i studenti glume iskoristili su prethodne nedelje da osmisle, pripreme, snime i montiraju video-radove na globalnu, neizbežnu i jedinu aktuelnu temu ovih dana – OSTANI KOD KUĆE! Ovo je osmišljeno kao vanredna praksa u okviru predmeta koje slušaju na fakultetu.

Više od 30 pristiglih radova, kreativaca sa FSU

U više od 30 pristiglih radova, u različitim nastupima i pristupima, kroz duhovitost, metafore, efekte, glumačke bravure i producentske ideje, studenti su svojim angažovanjem, kreativnim rešenjima i posvećenim radom, na ličnom i kolektivnom nivou opravdali ulogu u opštoj društvenoj empatiji, ali i pokazali na delu ideju FSU, koja u svakom smeru, oblasti i akademskom angažovanju podrazumeva – multimedijalnost.

Naše kolege sa druge strane katedre doživele su trenutnu okolnost kao priliku za kreativni i unutrašnji razvoj. Kao profesor i čovek veoma sam ponosan na svaki kadar, svaki trenutak i svaki rad naših kolega, koje u ovom slučaju slobodno mogu nazvati krizna kreativnost. Ako i dalje svi verujemo da će lepota spasiti svet, onda će lepota koja se krije u posvećenosti naših lekara, društva u celini, ali i naše akademske zajednice, biti ta koja će i spasiti i sačuvati svet od aktuelnih problema. U inat virusu koji se širi, širimo dobar duh kreativnosti – objasnio je svoju ideju, ali i radove studenata, profesor Petar Stanojlović.

Uverite se u kreativnost studenata FSU i pogledajte njihove videe sa samo jednom porukom: #OSTANIKODKUĆE:

Sve videe koje su napravili studenti FSU na temu #OSTANIKODKUĆE možete pogledati na našem zvaničnom FSU you tube kanalu na ovom linku.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.