Predstava „Kad neko zazvoni” na sceni Narodnog pozorišta

/ / Vesti / 12. 03. 2019.

Nekadašnji studenti Fakulteta savremenih umetnosti Nikola Ugrinović i Anđela Rajić nastupiće sa svojom predstavom „Kad neko zazvoni” u Narodnom pozorištu na Sceni „Raša Plaović” u petak, 15. marta, od 20:30.

Njih dvoje završili su master studije glume na FSU, a ova predstava bila je njihov master rad, koji su položili sa najvišom ocenom. Pozivamo vas da dođete u petak u nacionalni teatar kako biste uživali u izvanrednoj glumi dvoje mladih i talentovanih glumaca.

Ulaz na predstavu je besplatan.

Premijera na istoj sceni u junu prošle godine

Predstava je nastala kao master rad tadašnjih studenata Fakulteta savremenih umetnosti Anđele Rajić i Nikole Ugrinovića, pod mentorstvom Božidara Đurovića, redovnog profesora, i komentorstvom docenta Hadži Nenada Maričića. Premijerno izvođenje bilo je 29. juna 2018. godine, na Sceni „Raša Plaović”, u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Komad „Kad neko zazvoni”, koji je napisao francuski pisac Andre Pol Antoan, priča o iznenadnom susretu dvoje ljudi, nakon kojeg njihovi životi više nikada neće biti isti. Ova psihološko-filozofska duodrama progovara o čovekovoj slobodi i postavlja pitanje živimo li zaista onako kako želimo ili smo postali robovi sopstvenih života.

„Smatrate li da je normalno da jedna ptica, jedan leptir, jedan miš, mrav imaju prava da idu kud im se svidi, i kad zažele, a da ja, čovek, i vi, žena, na to nemamo pravo?”

Dođite u Narodno pozorište i uverite se u izvanredan glumački talenat dvoje masteranata sa FSU. Odličan način da provedete petak veče.

Vidimo se!

FSU logo Junski upisni rok je počeo.
Prijavi se i postani deo klase 2019/20. »