Izložba profesorke Marine Bukvički u Muzeju grada Beograda

/ / Vesti / 3. 02. 2021.

Profesorka Fakulteta savremenih umetnosti Marina Bukvički je u okviru svog doktorskog rada izlagala na grupnoj izložbi Instituta za umetničku igru u Muzeju grada Beograda. Izložba pod nazivom „Embodiment/Otelotvorenje” otvorena je 27. januara.

Dva video-rada nastala na predmetu Sinergija i transformacije

Dva video-rada koja su bila deo izložbe inspirisana su trenutnom situacijom sa virusom COVID-19.

Inspirisana su izolacijom i vremenom koje nam je kosmos nametnuo, jer nismo obraćali pažnju na „znakove pored puta” koje nam je slao, ali i kako bismo sebi pružili šansu da budemo bolji, ne samo prema sebi nego i prema drugima. Prema onima čiju smo ljubav zanemarivali opsednuti drugim stvarima, suštinski manje važnim, ali kako bismo bili bolji i prema čovečanstvu, jer sve što smo dobili i stvorili uništili smo sami.

Nakon svega preživljenog i proživljenog niko od nas iz ovog teškog perioda izolacije neće izaći isti, a ono što nam ostaje i što je suština života na kraju kao nešto najčistije i najlepše i što nam zauvek ostaje jeste ljubav, ljubav u izvornom obliku, ljubav sama po sebi dovoljna – ljubav…

„Ostaje nam nada da dokle god svako od nas bude pokušavao drugom da oprosti, da zahvali i da se izvini, a to je najmanje što možemo da učinimo jedni za druge i za sve nas… ako skupimo poslednji atom snage da oslobodimo sav bol, sve najdivnije misli, najiskrenije želje i pošaljemo ih u kosmos, kao i svu našu ljubav, pretvorićemo sve to u materiju i tako našu dušu oslobiti zauvek od patnje, baš kao i naše želje i nadanja. Oslobađanje je sloboda, a sloboda jeste ljubav”, opisala je svoje radove profesorka Bukvički.

Oba video-rada su nastala na Institutu za umetničku igru (IUI) u okviru doktorskih studija na predmetu Sinergija i transformacije, mentora prof. mr Aleksandra – Saše Ilića i prof. dr Snežane Arnautović. Snimio ih je i montirao Vladimir Sekulić.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.