Novo u izdavaštvu FSU: Profesor Uroš Dojčinović autor knjige „Repetitorijum metodologije umetničko-naučnog istraživanja”

/ / Vesti / 25. 12. 2019.

Fakultet savremenih umetnosti ima lepe vesti. Izdavaštvo Fakulteta savremenih umetnosti ponovo radi punom parom, a prva u nizu knjiga autorsko je delo redovnog profesora Uroša Dojčinovića – „Repetitorijum metodologije umetničko-naučnog istraživanja”.

Istraživačke tehnike u oblasti lepih umetnosti

Knjiga REPETITORIJUM METODOLOGIJE UMETNIČKO-NAUČNOG ISTRAŽIVANJA prvi je i dosad jedini udžbenik ove vrste, namenjen prvenstveno studentima postdiplomskih studija u sferi humanističkih disciplina, a takođe primenljiv i u društvenim naukama.

U okviru tri poglavlja, udžbenik se sistematično, precizno, koncizno i dovoljno iscrpno bavi metodologijom naučnoistraživačkog rada, kao i istraživačkim tehnikama i alatima primenljivim u oblastima lepih umetnosti.

Obuhvata izuzetno širok spektar stručnih tema – od istorijskog osvrta na razvoj naučnog mišljenja i strukture naučnog znanja, preko detaljnog pregleda procedura i redosleda operacija u istraživačkom precesu i vrsta istraživanja, do razmatranja etike u nauci i istraživačkom radu. Tekst prate opsežne napomene i bibliografske reference, a priložena je i izabrana bibliografija.

Ovaj udžbenik profesora Dojčinovića prvi je u nizu knjiga koje nas očekuju iz kuhinje izdavaštva Fakulteta savremenih umetnosti. Biće veoma korisna svim studentima FSU, bez obzira na to da li žele da se bave naučnim radom.


Preuzmite besplatan informator Fakulteta savremenih umetnosti

NOVIlogoINFORMATOR

Unesite svoju imejl-adresu i preuzmite informator Fakulteta savremenih umetnosti, u kome ćete saznati:

  • detaljan plan i program za sve smerove i profile;
  • uslove školovanja;
  • šta sve dobijate u paketu školovanja na FSU;
  • utiske studenata – vaših budućih kolega;
  • ko će biti vaši predavači;
  • dodatne pogodnosti koje ostvarujete studiranjem na FSU.

Preuzmite besplatno informator i saznajte šta sve dobijate studiranjem na Fakultetu savremenih umetnosti.